45 garšīgas receptes: labākie ēdieni mājās
Vai jūs kādreiz esat aizdomājušies, ko pagatavot ēst, lai pusdienas ģimenei būtu ne tikai sātīgas, bet arī garšīgas? Vai meklējat iedvesmu, kā bagātināt savus ikdienas ēdienus? Šis raksts ir paredzēts tiem, kuri vēlas atrast jaunus un vienkāršus receptes, lai mājas ēdieni kļūtu vēl gardāki un daudzveidīgāki. Šeit atradīsiet 45 garšīgas receptes, kas apmierinās visdažādākās gaumes un vajadzības – no tradicionālām ģimenes pusdienām līdz eksotiskiem ēdieniem, kas izdaiļos jebkuru galdu. Šīs garšīgās un samērā ātrās receptes palīdzēs jums viegli pagatavot ēdienu, sniegs iespēju izmēģināt jaunus garšas un gūt baudu, katru reizi dodoties uz virtuvi. Tātad, gatavojieties kulinārijas ceļojumam, kurā atklāsiet, kā vienkārši un garšīgi pagatavot ēdienu.
1. Klasiskā Cēzara salātu recepte
Sastāvdaļas:
- Salāti
- Cietais siers (piemēram, Parmesāns)
- Krekeri vai grauzdiņi
- Vistas krūtiņa
- Ķiploki
- Olīveļļa
- Citrona sula
- Vistas vai dārzeņu buljons
- Cēzara mērce
Pagatavošana:
- aApcepiet vistas krūtiņu un sagrieziet to strēmelītēs.
- Sajauciet saplēstus salātus ar smalcinātiem ķiplokiem, citrona sulu, olīveļļu un nedaudz buljona.
- Pirms pasniegšanas, uzkaisiet Parmesāna siera skaidiņas, pievienojiet grauzdiņus un vistas gaļu, un pārlejiet ar Cēzara mērci.
2. Itāļu Boloņas Spageti
Sastāvdaļas:
- Malta liellopa gaļa
- Sīpols
- Ķiploki
- Burkāni
- Tomātu mērce
- Sarkanvīns (pēc izvēles)
- Spageti
- Parmesāna siers
- Olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Uzsildiet olīveļļu pannā un apcepiet smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus.
- Pievienojiet malto gaļu un cepiet, līdz tā ir brūna.
- Pievienojiet sarīvētus burkānus un tomātu mērci, pēc izvēles pievienojiet sarkanvīnu.
- Vāriet uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz mērce sabiezē. Pagaršojiet ar sāli un pipariem.
- Vāriet spageti saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
- Pasniedziet spageti ar Boloņas mērci, pārkaisot ar Parmesāna sieru.
3. Veģetārais čili
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols, sagriezts kubiņos
- 2 ķiploku daiviņas, smalki sakapātas
- 1 sarkanā paprika, sagriezta kubiņos
- 1 zaļā paprika, sagriezta kubiņos
- 2 burkāni, sagriezti kubiņos
- 2 konservētas pupiņas (piemēram, sarkanās un melnās), noskalotas un notecinātas
- 1 konservēti tomāti (apmēram 400 g)
- 1 tējkarote čili pulvera
- 1 tējkarote kumina
- 1 tējkarote paprikas
- 1/2 tējkarotes oregano
- Sāls un pipari pēc garšas
- 1 glāze dārzeņu buljona
- 1 kukurūza (var izmantot konservētu vai saldētu)
- 1/2 glāzes sasmalcinātu svaigu koriandru (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Uzsildiet olīveļļu lielā katlā uz vidējas uguns. Pievienojiet sīpolu un ķiplokus, cepiet, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi.
- Pievienojiet papriku un burkānus, cepiet vēl apmēram 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
- Pievienojiet pupiņas, konservētos tomātus, čili pulveri, kuminu, papriku un oregano. Samaisiet, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgi pārklātas ar garšvielām.
- Pievienojiet dārzeņu buljonu un kukurūzu. Samaisiet un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai.
- Samaziniet uguni un vāriet uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz dārzeņi ir pilnībā mīksti un garšas ir labi sajaukušās.
- Pagaršojiet ar sāli un pipariem. Ja vēlaties, pievienojiet sasmalcinātu svaigu koriandru.
- Pasniedziet karstu ar rīsiem, tortillām vai vienkārši kā zupu.
4. Grieķu jogurta deserts ar medu un riekstiem
Sastāvdaļas:
- Grieķu jogurts
- Medus
- Riekstu maisījums (piemēram, mandeles)
- Augļi (piemēram, ogas, vīģes)
Pagatavošana:
- Ielieciet grieķu jogurtu bļodā.
- Pārlejiet ar medu pēc garšas.
- Pārkaisiet ar riekstu maisījumu.
- Dekorējiet ar svaigiem augļiem vai ogām.
5. Franču Ratatouille
Franču Ratatouille – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Baklažāni
- Cukini
- Sarkanās paprikas
- Tomāti
- Sīpoli
- Ķiploki
- Timiāns
- Rozmarīns
- Olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Sagrieziet baklažānus, cukini, paprikas un tomātus.
- Smalki sagrieziet sīpolu un ķiplokus.
- Pannā ar olīveļļu apcepiet sīpolus un ķiplokus.
- Pievienojiet dārzeņus un garšvielas.
- Sautējiet uz lēnas uguns, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Pasniedziet siltu vai aukstu.
6. Spāņu Paella
Spāņu Paella – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Garie rīsi
- Zivju buljons
- Safrāns
- Asās chorizo desas
- Jūras veltes (piemēram, garneles, astoņkāji)
- Vistas gabaliņi
- Sarkanās paprikas
- Zirņi
- Sīpoli
- Ķiploki
- Olīveļļa
- Citrona sula
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Smalki sagrieziet sīpolu un ķiplokus, un apcepiet olīveļļā.
- Pievienojiet vistas gabaliņus un chorizo desas, cepiet, līdz vista kļūst brūna.
- Pievienojiet rīsus un cepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievienojiet zivju buljonu un safrānu, samaisiet un vāriet uz lēnas uguns.
- Kad rīsi gandrīz gatavi, pievienojiet jūras veltes, zirņus un smalki sagrieztas paprikas.
- Pabeidzot gatavošanu, pārlejiet ar citrona sulu un pasniedziet.
7. Meksikāņu Taco ar gaļu
Meksikāņu Taco – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Liellopa vai cūkgaļa
- Taco tortiljas
- Avokado
- Sīpoli
- Tomāti
- Siers (piemēram, Čedars)
- Salāti
- Pipari
- Krēmveida mērce
- Sāls
Pagatavošana:
- Smalki sagrieziet sīpolu un apcepiet, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
- Pievienojiet gaļu, piparus un sāli, cepiet, līdz gaļa ir gatava.
- Siltās taco tortiljās lieciet gaļas maisījumu, virsū pievienojiet sagrieztus tomātus, avokado, salātus un pārkaisiet ar rīvētu sieru.
- Beigās pārlejiet ar iecienīto krēmveida mērci.
8. Japāņu Sushi
Sushi – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Sushi rīsi
- Etiķis
- Cukurs un sāls
- Jūraszāļu lapas
- Zivju fileja (piemēram, lasis, tuncis)
- Avokado
- Gurķis
- Sojas mērce
Pagatavošana:
- Vāriet rīsus saskaņā ar instrukciju, pievienojiet etiķi, cukuru un sāli.
- Uz jūraszāļu lapām vienmērīgi izklājiet rīsus.
- Uz rīsiem lieciet plānas zivju filejas strēmeles, avokado un gurķa gabaliņus.
- Rūpīgi satiniet sushi un sagrieziet gabaliņos.
- Pasniedziet ar sojas mērci un vasabi.
9. Amerikāņu Burgers
Burgers – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Burgeru maizītes
- Malta liellopa gaļa
- Siers (piemēram, Čedars)
- Salāti
- Tomāti
- Sarkanā sīpoli
- Marinēti gurķi
- Cepšanas eļļa
- Burgeru mērce
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Malto gaļu formējiet apaļos kotletēs, pievienojiet sāli un piparus.
- Uz karstas pannas ar eļļu cepiet kotletus no abām pusēm līdz vēlamajam gatavības līmenim.
- Pēdējās cepšanas minūtēs uz kotletēm lieciet siera gabaliņus.
- Maizītes apcepiet uz pannas.
- Salieciet salātus, tomātus, sarkanos sīpolus, marinētos gurķus un kotleti ar sieru burgeru maizītēs.
- Pārlejiet ar burgeru mērci un aizveriet ar otru maizītes pusi.
10. Indijas Tikka Masala
Tikka Masala – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Vistas gabaliņi
- Jogurts
- Tikka Masala garšvielu maisījums
- Sīpols
- Ķiploki
- Ingvers
- Tomātu pasta
- Ghee sviests vai eļļa
- Krējums
- Koriandrs
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Marinējiet vistu jogurtā ar Tikka Masala garšvielām vismaz dažas stundas.
- Smalki sagrieziet sīpolu, ķiploku un ingveru, un apcepiet ghee sviestā.
- Pievienojiet marinēto vistu un cepiet, līdz tā kļūst brūna.
- Pievienojiet tomātu pastu, sāli, piparus un nedaudz ūdens, vāriet uz lēnas uguns.
- Pirms pasniegšanas pievienojiet krējumu.
11. Tailandiškas Pad Thai
Pad Thai – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Rīsu nūdeles
- Garneles vai vistas gaļa
- Olas
- Tofu
- Moliūgi (kabacis)
- Sīpolloki
- Zemesrieksti
- Pad Thai mērce
- Olīveļļa
- Laima sula
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Rīsu nūdeles vāriet saskaņā ar iepakojuma norādījumiem.
- Cepiet garneles vai vistas gaļu līdz zeltainam brūnumam.
- Atdalītā traukā izcepiet olas kā omleti, tad sagrieziet strēmelītēs.
- Pannā pievienojiet tofu, moliūgi un sīpollokus, apcepiet.
- Iemaisiet nūdeles, Pad Thai mērci, samaisiet.
- Pasniedziet ar laima sulu un sasmalcinātiem zemesriekstiem.
12. Vācu vistas šnicelis
Šnicelis – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Vistas krūtiņa
- Olas
- Rīvmaize
- Miltu
- Sāls un pipari
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Vistas krūtiņu garšojiet ar sāli un pipariem.
- Vispirms apviļājiet miltos, pēc tam olā, un tad rīvmaizē.
- Cepiet sakarsētā eļļā no abām pusēm līdz zeltainam krāsas.
- Pirms pasniegšanas, nosusiniet uz papīra dvieļa.
13. Marokāņu Tandžija
Tandžija – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Jēra gaļas gabaliņi
- Aprikozes
- Šī sviesta rieksti
- Sīpoli
- Ķiploki
- Kurkuma
- Kanēlis
- Kumins
- Olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Jēra gaļas gabaliņus apcepiet olīveļļā.
- Smalki sagrieziet sīpolu un ķiplokus, pievienojiet gaļai.
- Apkaisiet ar kurkumu, kanēli, kuminu, sāli un pipariem.
- Pievienojiet aprikozes un šī sviesta riekstus.
- Sautējiet uz lēnas uguns apmēram 2 stundas, līdz gaļa ir mīksta.
- Pasniedziet ar kuskusu vai rīsiem.
14. Grieķu Moussaka
Moussaka – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Baklažāni
- Malta liellopa gaļa
- Tomātu pasta
- Sīpoli
- Ķiploki
- Kanēlis
- Muskatrieksts
- Bešamela mērce
- Olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Baklažānus sagrieziet garās strēmelītēs un apcepiet eļļā.
- Atsevišķi apcepiet sīpolus un ķiplokus, pievienojiet tomātu pastu, kanēli, muskatriekstu, sāli un piparus.
- Kārtojiet slāņus cepšanas traukā: baklažāni, gaļas maisījums, atkal baklažāni.
- Augšpusē uzlejiet bešamela mērci.
- Cepiet cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 40 minūtes.
15. Ķīniešu Kung Pao vistas gaļa
Kung Pao – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Vistas gaļas gabaliņi
- Zemesrieksti
- Zaļie pipari
- Sausi sarkanie čili
- Sīpoli
- Sojas mērce
- Rīsu etiķis
- Cukurs
- Sezama eļļa
- Ķiploki
- Ingvers
Pagatavošana:
- Vistas gaļas gabaliņus marinējiet sojas mērcē, rīsu etiķī, cukurā un sezama eļļā.
- Sausos čili un zemesriekstus apcepiet sezama eļļā.
- Pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un ingveru, tad vistu.
- Beigās pievienojiet zaļos piparus.
- Cepiet, līdz vista ir gatava.
- Pasniedziet ar rīsiem vai nūdelēm.
16. Itāļu Risotto ar sēnēm
Risotto – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Arborio rīsi
- Eļļa
- Šampinjoni
- Sīpoli
- Ķiploki
- Baltais vīns
- Vistas vai dārzeņu buljons
- Parmezāna siers
- Sviests
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Smalki sagrieziet sīpolus un ķiplokus, apcepiet tos eļļā.
- Pievienojiet sagrieztas sēnes un cepiet, līdz tās kļūst mīkstas.
- Iemaisiet rīsus un cepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievienojiet vīnu un gaidiet, līdz tas iztvaikos.
- Pamazām pievienojiet karstu buljonu, maisot, līdz rīsi ir gatavi.
- Beigās iemaisiet sviestu un rīvētu Parmezāna sieru.
17. Franču Ratatouille
Ratatouille – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Baklažāni
- Cukini
- Sarkanās paprikas
- Tomāti
- Sīpoli
- Ķiploki
- Timiāns
- Rozmarīns
- Olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
- Sagrieziet baklažānus, cukini, paprikas un tomātus.
- Smalki sagrieziet sīpolu un ķiplokus.
- Pannā ar olīveļļu apcepiet sīpolus un ķiplokus.
- Pievienojiet dārzeņus un garšvielas.
- Sautējiet uz lēnas uguns, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Pasniedziet siltu vai aukstu.
18. Spāņu Gazpacho
Gazpacho – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Nobrieduši tomāti
- Gurķis
- Sarkanā paprika
- Sīpoli
- Balta maize
- Vīna etiķis
- Olīveļļa
- Sāls
- Ķiploki
Pagatavošana:
- Visus dārzeņus sagrieziet un lieciet blenderī.
- Pievienojiet maizi, etiķi, eļļu, sāli un ķiplokus.
- Sajauciet, līdz iegūstat vienmērīgu masu.
- Atvēsiniet vismaz dažas stundas pirms pasniegšanas.
19. Turku Baklava
Baklava – garšīgs ēdiens pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Sviests
- Rieksti (piemēram, valrieksti vai pistācijas)
- Medus
- Cukurs
- Ūdens
- Citronu sula
Pagatavošana:
- Katrai mīklas lapai uzklājiet izkausētu sviestu.
- Uz mīklas izklājiet sasmalcinātus riekstus.Satiniet mīklu un sagrieziet gabaliņos.
- Cepiet cepeškrāsnī 180°C temperatūrā,
- līdz kļūst zeltaini
- Kad baklava ir cepusi un joprojām karsta, uzmanīgi pārlejiet to ar sagatavoto sirupu, nodrošinot, lai katrs gabals būtu līdzens.
- Tagad ļaujiet baklavai atdzist un atpūsties, ļaujot sirupam labi iesūkties katra mīklas slāņa iekšienē un riekstu starpā.
- Kad baklava ir pilnīgi atdzisusi un sirups ir iesūcies, jūs varat to sagriezt un baudīt šo saldumu!
20. Spāņu churros ar šokolādes mērci
Churros – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Milti
- Ūdens
- Sāls
- Eļļa cepšanai
- Cukurs
- Kanēlis
- Tumšā šokolāde
- Krējums
Gatavošanas process:
- Miltus, sāli un ūdeni sajauciet, lai iegūtu viendabīgu mīklu.
- Uzkarsējiet eļļu un izspiediet formājumu, lai veidotu churros strēmeles, tās tieši iemērcot eļļā.
- Cept, līdz tās kļūst par auksīgu krāsu, tad apgrieziet cukurā un kanēlī.
- Šokolādi ar krējumu izkausējiet, lai iegūtu šķidru mērci.
- Pasniedziet churros ar šokolādes mērci.
21. Korejiešu Kimchi
Kimchi – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Korejiešu kāposti
- Sāls
- Ķiploki
- Ingvers
- Korejiešu čili pasta
- Medus
- Zivju vai sojas mērce
- Sīpolu spalvas
Pagatavošanas process:
- Kāpostu sagriež sīkos gabalos un iemaisa ar sāli, atstājot stundu, lai tas mīkstinātos.
- Ķiploki, ingvers, čili pastu, medu un zivju mērci sajauc kopā, lai iegūtu mērci.
- Izmazgātos kāpostus samaisa ar mērci un sīpolu spalvām.
- Kimchi ieliek sterilizētos traukos un atstāj fermentēties vairākas dienas.
22. Portugāļu Bacalhau a Bras
Bacalhau a Bras – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Sāļais bakalārs
- Kartupeļi
- Olas
- Sīpoli
- Olīveļļa
- Melnās olīvas
- Pētersīļi
- Sāls un pipari
Pagatavošanas process:
- Bakalāru iemērc ūdenī 24 stundas, mainot ūdeni.
- Kartupeļus sagriež plānās šķēlēs un apcep.
- Sīpolus sagriež un apcep ar olīveļļu, pievieno bakalāra gabalus.
- Sajauc ar olu masu, līdz tas sabiezē.
- Pateic ar melnajām olīvām un pētersīļiem.
23. Indonēziešu Nasi Goreng
Nasi Goreng – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Vārīti rīsi
- Vistu gabaliņi
- Olas
- Ķirbji
- Sīpoli
- Ķiploki
- Garneļu mērce
- Sojas mērce
- Sambal oelek (asā mērce)
- Oliņķaulu eļļa
Pagatavošanas process:
- Sīpolus un ķiplokus sagriež un apcep ar eļļu.
- Pievieno vistu, ķirbjus un cep, līdz tie ir gatavi.
- Pievieno garneļu mērci, sojas mērci un sambal oelek.
- Iemaisa vārītos rīsus un mērcē uz stipras uguns.
- Pēdējās minūtēs iemaisa olas un mērcē, līdz tie ir gatavi.
24. Argentīniešu Asado
Asado – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Dažādu veidu gaļa (piem., liellopa gaļa, cūkgaļa, jēra gaļa)
- Sāls un pipari
- Oliņķaulu eļļa
- Čimichurri mērce
Pagatavošanas process:
- Gaļu apcep ar sāli un pipariem, patepk ar oliņķaulu eļļu.
- Kep gārā, periodiski pagriežot, līdz sasniegs vēlamo cepešanas pakāpi.
- Pirms pasniegšanas, atstāj gaļu 10 minūtes, lai sulas izplatītos.
- Piedāvā kopā ar čimichurri mērci.
25. Japāņu Ramens
Ramens – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Ramena makaroni
- Vistu vai cūkgaļas buljons
- Vistu vai cūkgaļas gabaliņi
- Spināti
- Bambusa dzinumi
- Olas
- Sīpolu stiebri
- Sojas mērce
- Sēzama eļļa
Pagatavošanas process:
- Iesildiet vistu vai cūkgaļu buljonā.
- Virtos makaronus ielieciet bļodā.
- Uz makaroniem novietojiet gaļas gabaliņus, bambusa dzinumus, spinātus un pusvirtu olu.
- Uzsildiet buljonu ar sojas mērci un sēzama eļļu, tad pārlejiet to pār makaroniem.
- Papildiniet ar sīpolu stiebriem.
26. Meksikāņu Quesadilla ar Vistu
Quesadilla – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Tortiljas
- Vistas krūtinēls
- Siers (piemēram, čedars)
- Pankūka
- Jalapeno pipari
- Oliņķīmji alieja
- Avokado
- Tomāti
- Krēmveida mērce
Pagatavošanas process:
- Vistu apcept un sagrieziet plānās šķēlēs.
- Uz tortiljas novietojiet siera gabaliņus, vistu, sasmalcinātu pankūku un jalapeno.
- Uzklājiet otru tortilju, cepeškrāsnī cepiet no abām pusēm.
- Sagrieziet sektoros un pasniedziet ar avokado, tomātu gabaliņiem un krēmveida mērci.
27. Krievijas Borščs
Borščs – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Liellopu vai cūkgaļa
- Kartupeļi
- Bietes
- Kāposti
- Sīpoli
- Ķiploki
- Tomātu pasta
- Aromātiskie pipari
- Lauvas lapas
- Sāls
- Sēnes (pēc izvēles)
Pagatavošanas process:
- Gaļu izvāriet buljonā kopā ar aromātiskajiem pipariem un lauvas lapām.
- Sagrieziet kartupeļus, bietes un kāpostus un pievienojiet buljonam.
- Sīpolus un ķiplokus pārcept ar tomātu pastu, tad pievienojiet zupai.
- Vāriet, līdz dārzevoles kļūst mīkstas.
- Pasniedziet ar skābo krējumu un svaigu maizi.
28. Grieķu Gyros ar Vistas
Gyros – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Vistas gabali
- Pita maize
- Tzatziki mērce
- Tomāti
- Gurķi
- Sarkanais sīpols
- Salāti
- Oliņķrauši
- Sāls un pipari
- Oregano
Gatavošanas process:
- Vistas gabalus pārlej ar sāli, pipariem un oregano.
- Pita maizi nedaudz iepiriniet uz pannas.
- Uz pita maizes novietojiet salātu lapas, virsū lieciet vistas gabaliņus.
- Pievienojiet smalki sagrieztus tomātus, gurķus un sarkanos sīpolus.
- Uzlējiet ar tzatziki mērci un pasniedziet.
29. Franču Crepe ar Šokolādi un Augļiem
Crepe – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Milti
- Olas
- Piens
- Sviests
- Cukurs
- Sāls
- Tumšā šokolāde
- Augļi (piemēram, zemenes, zemenes)
- Pudra cukurs
Gatavošanas process:
- Miltus, olas, pienu, izkausēto sviestu, cukuru un sāli sajauciet kopā, lai iegūtu viendabīgu mīklu.
- Uz karstas pannas cept plānus pankūkas.
- Pankūkas pārklājiet ar izkausēto šokolādi.
- Virspusē uzlieciet svaigus augļus.
- Apberiet ar pudra cukuru un pasniedziet.
30. Ķīniešu Dim Sum
Dim Sum – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Vārīti cūkgaļas vai vistas gabaliņi
- Bambusa tvaika katls
- Milti
- Ūdens
- Sāls
- Sīpolu ziedi
- Sojas mērce
Gatavošanas process:
- Sajauciet miltus, ūdeni un sāli, lai iegūtu mīklu.
- Veidojiet mazus mīklas maisiņus.
- Ielieciet vidū vārītas cūkgaļas vai vistas gabaliņus.
- Ielieciet bambusa tvaika katlā un vāriet uz tvaika 10-15 minūtes.
- Pakārtojiet ar sojas mērci un smalki sagrieztu sīpolu ziedu.
31. Spāņu Flan
Flan – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Olas
- Piena
- Cukurs
- Vanilīna ekstrakts
- Karamels (no cukura un ūdens)
Gatavošanas process:
- Iztvaicē cukuru, lai iegūtu karamelizētu masu, un izklājiet to uz cepamās formas dibena.
- Olas izšķīdiniet ar cukuru, pienu un vanilīna ekstraktu.
- Ielejiet maisījumu uz karamelizētas formas.
- Cepeškrāsnī uz ūdens vannas cepiet 150°C temperatūrā aptuveni 1 stundu.
- Pirms pasniegšanas atdzesējiet un apgrieziet uz plāksnes.
32. Taizemiešu Tom Yum Sults
Tom Yum Sults – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Svaigas garneles
- Citrongrass
- Galangal (taizemiešu ingvers)
- Kafīr lapas
- Čili pipari
- Svaigas zaļās citronu sulas
- Vistas vai dārzeņu buljons
- Kokosriekstu piens
- Sīpoli
- Cukurs un sāls
Gatavošanas process:
- Uzvāriet sulu ar sagrieztu citrongrass, galangal, kafīr lapām un čili pipariem.
- Pievienojiet sīpolus un svaigās zaļās citronu sulas.
- Pirms pasniegšanas sultī ielieciet garneles un vāriet, līdz tās kļūst rozā krāsas.
- Beigās pievienojiet kokosriekstu pienu, cukuru un sāli pēc garšas.
33. Ungāru Gūlašs
Gūlašs – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Liellopu vai cūkgaļa
- Sīpoli
- Česnaks
- Sarkanā paprika
- Tomāti
- Sarkanvīns
- Kartupeļi
- Meža sēnes
- Lauva lapas
- Oliņķauli
- Sāls un pipari
Gatavošanas process:
- Sagrieziet gaļu gabalos un apcepjiet tos eļļā.
- Pievienojiet smalki sagrieztus sīpolus, česnaku un sarkano piparu, cepiet līdz mīkstumam.
- Pievienojiet sagrieztus tomātus un sarkanvīnu, vāriet vairākas minūtes.
- Pievienojiet kartupeļus, sēnes, lauru lapas un piparus.
- Cepeškrāsnī zemā ugunī cepiet 2-3 stundas, līdz gaļa kļūst mīksta.
34. Marokāņu Kuskus
Kuskus – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Kuskus
- Dārzeņu vai vistas buljons
- Česnaks
- Sīpoli
- Cukini
- Morkas
- Sarkanie pipari
- Rozīnes
- Cumin
- Oliņķauli
- Sāls un pipari
Gatavošanas process:
- Izvāriet kuskusu dārzeņu vai vistas buljonā.
- Sautējiet sīpolus un česnaku eļļā.
- Pievienojiet sagrieztus dārzeņus, rozīnes, cumin un cūkas sirdi, cepiet līdz mīkstumam.
- Samaisiet sagatavoto kuskusu ar dārzeņiem, garšojiet ar sāli un pipariem.
35. Itāļu Tiramisu
Tiramisu – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Savoiardi cepumi
- Kafija (stipra, atdzesēta)
- Mascarpone siers
- Olas
- Cukurs
- Kakao pulveris
- Amaretto vai kafijas likieris
Gatavošanas process:
- Uzplakt olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļūst gaismaina un putas.
- Ieiet mascarpone siers un amaretto vai kafijas likieris.
- Iemērciet cepumus atdzesētajā kafijā.
- Izklājiet iemērcotus cepumus slāņos uz trauka dibena.
- Uz cepumu slāņa uzklājiet mascarpone masu.
- Atkārtojiet slāņus un pēdējais ir mascarpone slānis.
- Pirms pasniegšanas, uzklājiet kakao pulveri un atdzesējiet.
36. Parastais gaļas gulas
Gulas – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Liellopa gaļa
- Kartupeļi
- Sīpoli
- Ķiploki
- Sarkanais piparu pulveris
- Tomāti
- Sarkanās paprikas
- Kumins
- Majorāns
- Vistu buljons
- Oliņķu eļļa
Gatavošanas process:
- Izgrieziet liellopas gaļu kubiņos un apcepti eļļā.
- Pievienojiet smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, apcepti līdz mīkstumiem.
- Pievienojiet sarkanā piparu pulveri, kuminu un majorānu.
- Sajauciet sagrieztos tomātus un paprikas.
- Pievienojiet buljonu un vāriet uz mazas uguns, līdz gaļa kļūst mīksta.
- Pirms pasniegšanas pievienojiet vārītas kartupeļus.
37. Indijas Čana masāla
Čana masāla – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Konservētas vai iemērcētas un vārītas mājas pupiņas
- Tomāti
- Sīpoli
- Ķiploki
- Ingvers
- Kumins
- Oliņķu eļļa
- Svaigas citrona sulas
- Sāls un pipari
Gatavošanas process:
- Sīpolus, česnaku un ingveru smalki sagrieziet un apcepti eļļā.
- Pievienojiet kumins un sautējiet.
- Pievienojiet sagrieztus tomātus un vāriet, līdz tie mīkstina.
- Pievienojiet mājas pupiņas, sāli, piparus un nedaudz ūdens.
- Vāriet uz mazas uguns 20-30 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pievienojiet citrona sulu.
38. Ķīniešu Pekinas zoss
Zoss – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Zossa krūtiņa
- Medus
- Sojas mērce
- Cimdu rieksti
- Aneža zvaigznes
- Smalkie pipari
- Sīpolu sarkanumi
- Krējuma mērce
- Pekinas maize
Gatavošanas process:
- Marinējiet zosu ar medu, sojas mērci, cimdu riekstiem, anīzu un smalkajiem pipariem.
- Ceptavā cepeškrāsnī cepejiet zosu līdz krāsainai ādai.
- Sagrieziet zossa krūtiņu plānās šķēlītēs.
- Paklājiet uz galda ar sīpolu sarkanumiem, krējuma mērci un Pekinas maizi.
39. Spāņu Patatas bravas
Patatas bravas – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi
- Oliņķu eļļa
- Sāls
- Čili pulveris
- Tomātu mērce
- Ķiploki
- Sarkanvīna etiķis
- Cukurs
- Paprikas pulveris
Gatavošanas process:
- Izgrieziet kartupeļus kubiņos un pārlejiet ar eļļu, līdz tie kļūst par kraukšķīgām.
- Sagatavojiet mērci, sajaucot smalki sagrieztus ķiplokus, sarkanvīna etiķi, cukuru, čili un paprikas pulveri.
- Ielejiet mērci uz kartupeļiem.
40. Japāņu Terijaki vista
Terijaki vista – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Vistas krūtiņa
- Sojas mērce
- Medus
- Sezama eļļa
- Rīsu etiķis
- Ķiploki
- Ingvers
- Sezama sēklas
- Sīpolu sarkanumi
Gatavošanas process:
- Sagrieziet vistas gaļu kubiņos un apcepti sezama eļļā.
- Atsevišķā traukā sajauciet sojas mērci, medu, rīsu etiķi, smalki sagrieztus ķiplokus un ingveru, lai iegūtu Terijaki marinādi.
- Ielejiet marinādi pār vistas gaļu un vāriet, līdz mērce biežās.
- Pirms pasniegšanas aprikojiet ar sezama sēklām un sīpolu sarkanumiem.
41. Parasts kuskus
Kuskus – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Kuskus
- Vistas vai dārzeņu buljons
- Ciberžols
- Rozmarīns
- Ķiploki
- Sīpoli
- Dārzeņi (piemēram, burkāni, cukini)
- Rozīnes
- Oliņķu eļļa
Gatavošanas process:
- Iesmērējiet kuskusu buljonā ar smalki sagrieztu ķiploku, rozmarīnu un ciberžoli.
- Sīpolus un dārzeņus smalki sagriež, pārlej ar eļļu un apcept līdz mīkstumiem.
- Sajauciet kuskusu ar apceptajiem sīpoliem, dārzeņiem un rozīnēm.
- Piedāvājiet kā garnējumu gaļai vai kā atsevišķu ēdienu.
42. Meksikāņu Guacamole
Guacamole – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Avokado
- Tomāti
- Sarkanais sīpols
- Čili pipari
- Laima sula
- Sāls
- Ķiploki
Gatavošanas process:
- Sasmalciniet avokadus līdz viendabīgai masai.
- Sasmalciniet tomātus, sarkanos sīpolus, čili piparus un ķiplokus.
- Iemaisiet sagrieztos dārzeņus, laima sulu, sāli un sasmalcināto koriandru avokado masā.
- Piedāvājiet kā uzkodu vai kā mērci.
43. Franču Quiche Lorraine
Quiche Lorraine – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Kumpja gabaliņi
- Siers (piemēram, Grujēra)
- Olas
- Krējums
- Mīklas (gatava vai pašmāju gatavota)
- Sīpoli
- Sāls un pipari
Gatavošanas process:
- Izklājiet mīklu cepamajā formā.
- Uz mīklas izkārtojiet kumpja gabaliņus un tarko sieru.
- Olas izsist ar krējumu, sāli un pipariem.
- Ielejiet olu un krējuma maisījumu virs kumpja un siera.
- Cept 180°C temperatūrā, līdz virsma kļūst zelta krāsā.
44. Vācu Apfelstrudel
Apfelstrudel – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Āboli
- Rozīnes
- Cimds
- Cukurs
- Milti
- Sviests
- Ūdens
- Pudrveida cukurs
Gatavošanas process:
- Sagrieziet ābolus plānās šķēlītēs un sajauciet ar rozīnēm, cimdu un cukuru.
- Sagatavojiet mīklas, samaisot miltus, sviestu un ūdeni.
- Izkārtojiet mīklu plānā un uz tās izvietojiet ābolu maisījumu.
- Salieciet mīklu ar ābolu maisījumu un cepiet cepeškrāsnī līdz tas kļūst krāsains un krāsains.
- Papildus pārkaisa ar pudrveida cukuru un pasniedz.
45. Brazīliešu Feijoada
Feijoada – garšīgs ēdiens, ko var pagatavot mājās
Sastāvdaļas:
- Melnās pupas
- Dažādu veidu kumpis un desas
- Sīpoli
- Ķiploki
- Lauras lapas
- Čili pulveris
- Tomāti
- Oliņķu eļļa
- Sāls un pipari
- Rīsi (kad tiek pasniegts)
Gatavošanas process:
- Pupas jāieliek uz nakti un jāvāra līdz pusmīkstai.
- Sīpolus un ķiplokus sasmalcina un apcept eļļā.
- Pievienojiet kumpju un desu gabaliņus, apcep, līdz tie viegli apsārt.
- Pievienojiet pupas, lauru lapas, čili pulveri un sagrieztos tomātus.
- Vāriet visu maisījumu uz mazas uguns, līdz gaļa kļūst mīksta un pupas ir pilnībā vārītas.
- Pasniedziet ar karstiem rīsiem un zaļumiem.
Piemērots gan pusdienām, gan vakariņām
Kad pagatavotu garšīgu maltīti mājās, svarīgi zināt, kādi ēdieni vislabāk piemēroti konkrētam dienas laikam. Šeit ir saraksti ar iepriekš minētajām receptēm, kas lieliski piemērotas gan pusdienām, gan vakariņām, nodrošinot gardas pusdienas ģimenei.
Ēdieni mājās pusdienām:
- Itāļu Boloņas spageti
- Spāņu paelja Indiešu
- Tikka Masala Taizemiešu
- Pad Thai Ķīniešu Kung Pao vista
- Japāņu Ramens Indiešu
- Chana Masala
Ēdieni mājās vakariņām:
- Klasiskā Cēzara salātu recepte
- Veģetārais čili
- Grieķu jogurta deserts ar medu un riekstiem
- Franču Ratatouille
- Meksikāņu tako ar gaļu
- Vācu vistas šnicelis
- Japāņu suši Amerikāņu burgeri
- Ātri un viegli pagatavojami ēdieni
Dažreiz, kad laiks ir ierobežots, gribas ātri un viegli pagatavot siltas mājas maltītes.
Šeit ir daži no jau aprakstītajiem ēdieniem, kas ir īpaši piemēroti ātrām pusdienām vai vieglām vakariņām.
- Klasiskā Cēzara salātu recepte: viegla un ātra izvēle, kad vēlaties kaut ko svaigu un ātri pagatavojamu.
- Itāļu Boloņas spageti: vienkāršs un ātrs veids, kā pagatavot sātīgas pusdienas.
- Veģetārais čili: ātri pagatavojams un ļoti sātīgs ēdiens.
- Grieķu jogurta deserts ar medu un riekstiem: vienkāršs un ātrs deserts, lieliski piemērots pēc vieglām pusdienām vai vakariņām.
- Meksikāņu tako ar gaļu: ātrs ēdiens, ideāli piemērots gan pusdienām, gan vakariņām.
- Ķīniešu Kung Pao vista: ātra un pikanta izvēle vakariņām.
- Spāņu gazpačo: ideāla izvēle karstā vasaras dienā, ātrs un atvēsinošs.
Ceram, ka šīs vieglās receptes ilgi atrisinās jautājumu ‘ko pagatavot ēst?
Bez komentāriem