Kā izskatās personīgo šefpavāru virtuves?
Virtuves pasaules piekritēji, vai sapņojat par virtuvi, kurā rosās labākie pavāri? Mūsdienās tas pavisam nav sarežģīti. Nedomājiet, ka tas prasīs milzīgus ieguldījumus. Neapšaubāmi, pats virtuves aprīkojums izmaksāt ne lētu naudu, bet virtuves piederumus var piemeklēt pietiekami nedārgi. Viss, kas jums ir jāizdara – rūpīgi pārdomāt un apskatīties, ko piedāvā mums mūsdienu virtuves pasaules tirgus.
Pienāk viedo virtuvju laikmets
Tātad, kam tad ir līdzīga šī virtuves pasaule, kam ir līdzīga personīgā šefpavāra virtuve? Ja izrādīt ziņkārību, var ievērot, ka profesionālajā telpā savu vietu atrod veci laika pārbaudītie aksesuāri un pietiekami viedie mūsdienu risinājumi. Bieža nākas dzirdēt – restorānu aprīkojums ielaužas ierindas iedzīvotāja virtuvē. Tas nozīmē, ka arvien vairāk iekārtu, kuras iepriekš lietojuši tikai profesionālie pavāri, pārvietojas uz mājas telpām. Tvaicēti steiki ilgāku laiku bija tikai restorānu privilēģija. Šodien ne vienā mājā vien var sastapt cepeškrāsni ar tvaicēšanas funkciju.
Mēs, laikam, nevienā neradīsim izbrīnu, apgalvojot, ka ledusskapi diezgan vienkārši ir pieslēgt Internetam, nažiem ir Bluetooth savienojums, bet atkritumu tvertnes brīdina par to, ka laiks ir iznest atkritumus.
Priecē, ka šādi viedie risinājumi ļauj ietaupīt vietu virtuvē. Dažādas sadzīves ierīces kļūst aizvien plānākas gandrīz katru dienu, lai gan funkciju kļūst arvien vairāk. Ledusskapji ir aprīkoti ar plauktiem, kuri var apgriezties 360 grādos. Attiecīgi mūsdienās, lai aizsniegtos līdz produktam, kuru esat ielikuši ledusskapī, jums nevajadzēs grābt to, kas ir tuvāk, vai arī izkrāmēt visu plauktu. Ļoti svarīgi neaizmirst arī par higiēnu. Tādēļ tik aktuālas antibakteriālas virsmas un citi higiēniskie risinājumi.
Kā izvēlēties virtuves piederumus, kuri atbilstu pavāru lietojamiem instrumentiem
Virtuves instrumentu nekad nevar būt pārāk daudz – sakāmvārds, kuru jūs noteikti dzirdējāt. Cik tai būtu taisnība, grūti pateikt, bet izdarāms secinājums, ka labāk ir mazāk šādu instrumentu, bet lai tie būtu kvalitatīvāki. Kam būtu jāpievērš uzmanība?
Naži
Jūs, laikam, piekritīsiet, ka viens no vissvarīgākajiem un arī pavāru rokās visbiežāk sastopamajiem instrumentiem ir naži. Daži no tiem ir universāli, daži izpilda tikai vienu funkciju. Universālajam nazim obligāti būtu jābūt virtuvē, bet ar vienu gan nav pietiekami. Blakus universālajam nazim jāmirdz ar savu skaistumu naži dārzeņu mizošanai, maizes un filejas griešanai. Interesanti, ka profesionālajās virtuvēs nažus bieži klasificē pēc krāsas:
- Sarkani – svaigai gaļai;
- Dzelteni – putnu gaļai;
- Zili – zivīm;
- Zaļi – dārzeņiem;
- Brūni – vārītai gaļai;
- Violeti – cilvēkiem, kas cieš ar alerģiju.
Kastroļi
Lai gan mūsdienās daudzus produktus var gardi pagatavot parastajā cepeškrāsnī, tomēr bez kastroļiem neiztikt. Runājot par to izmēriem, būtu jāpiemin, ka lielāki kastroļi ir nepieciešami zupu, dārzeņu sautējumu un dažādu citu ēdienu (cepelīnu, vareņiku utt.) gatavošanai, savukārt neliela izmēra kastroļi būs nepieciešami dažādām mērcēm. Daudz svarīgāk, no kādiem materiāliem ir izgatavoti jūsu kastroļi. Mūsdienās kā virtuves katlu materiāli visaugstāk tiek novērtēti keramikas granīts un nerūsējošais tērauds.
Pannas
Galvenais parametrs, atbilstoši kuram būtu jāizvēlas pannu, ir pannas virsma. Biezāka virsma nodrošinās vienmērīgāku siltumu sadali un mazāku varbūtību, ka pannas virsma tiks deformēta. Šefpavāru virtuvēs jūs mēdzat atrast pannas no nerūsējošā tērauda un pannas ar pretpiedeguma pārklājumu. Pirmās atšķiras ar ilgu kalpošanas laiku un izturīgumu, bet otrās ar iespēju viegli mazgāt, jo tām nepielīp ēdiens. Šai ziņā pannas ir līdzīgas nažiem: tās ir iedalāmas pēc tipiem – pankūku, universālās, zivju un daudzas citas.
Griešanas dēlīši
Patiesi visai svarīgs aksesuārs virtuvē ir griešanas dēlītis. Tas var būt universāls vai arī būt paredzēts kāda konkrētā produkta griešanai. Obligāti iegādājieties gan tādas, gan tādas. Kādēļ? Tādēļ, ka tie ir radīti naža asmens saglabāšanai. Un vēl, dēlīši, tāpat kā naži, ir iedalāmi pēc krāsām:
- Sarkani – svaigai gaļai;
- Dzelteni – putnu gaļai;
- Zili – zivīm;
- Zaļi – dārzeņiem;
- Brūni – vārītai gaļai;
- Violeti – cilvēkiem, kas cieš ar alerģiju.
Bez komentāriem