Podu pārklājums-akmens masa
Sagatavoja IEVA BALTRUŠAITĪTE
Pannas, katli un sautējamie trauki ar akmens masas pārklājumu ir uzticami un ilgmūžīgi, tāpēc mūsu virtuvēs tos kļūst arvien vairāk un vairāk. Lielisks dizains, ekoloģiskums, izturība – tās ir tikai dažas īpašības, kas paceļ šos traukus jaunā līmenī. Tomēr, iespējams, vissvarīgākais ir tas, ka šos traukus ir ērti lietot, un tajos pagatavotā pārtika būs veselīgāka un garšīgāka. Un tas nav reklāmas radīts mīts. Mēģināsim noskaidrot, kāpēc tas tā ir.
SVARS – PRIEKŠROCĪBA
Akmens masas pārklājums nosaka noteiktas katlu un pannu īpašības. Šo trauku sienas ir biezas, paši trauki ir smagi. Lai gan šī īpašība dažkārt var šķist kā trūkums (var būt grūti noturēt pat vidēja izmēra katlu, pilnu ar zupu vai sautējumu, ar vienu roku), tomēr tieši šī īpašība nosaka katla priekšrocības. Tieši biezās sienas garantē, ka šajos katlos vai pannās gatavotā pārtika lieliski saglabās savas garšas un aromātus, nepiedegs un neuzsūks svešas smaržas. Šāds pārklājums ļauj vienmērīgi sadalīt siltumu trauka iekšienē, tāpēc tajos pagatavotie ēdieni būs sulīgāki un gardāki.
Neskatoties uz to, ka akmens masas trauku sienas ir biezas, tās ātri uzkarst, tāpēc gatavošanas process notiek ātrāk.
DABISKI UN DROŠI
Akmens masas pārklājums tiek izgatavots no dabīgiem materiāliem, tāpēc, sildot, tas neizdala toksiskas vielas, kas varētu nonākt pārtikā.
Šos traukus ieteicams izmantot, cenšoties gatavot pēc iespējas veselīgāku pārtiku. Piemēram, panna ar akmens masas pārklājumu prasa mazāk tauku, dažkārt var iztikt arī bez tiem – ja produktu pietiekami apcep sausā pannā (piemēram, grauzdējot sēklas, riekstus vai apcepot papriku, lai vieglāk nolobītu mizu), to var darīt, nebaidoties, ka, sildot sausu pannu, tā sabojāsies.
Tā kā akmens masas traukos siltums tiek sadalīts vienmērīgi, gatavojot pārtiku, tajā saglabājas vairāk vitamīnu un citu elementu, kas ir noderīgi mūsu organismam.
IZTURĪGS UN ĒRTS
Vai jums kādreiz ir nācies vilties jaunajos, skaisti izskatīgajos un kvalitatīvajos traukos, kurus, diemžēl, ir tik rūpīgi jākopj, ka tos pat vairs negribas izmantot? Ja atbildējāt JĀ – laipni lūdzam 21. gadsimta virtuvē! Tikko paspējām savās virtuvēs ievietot trauku mazgājamās mašīnas, virtuvju skapīšos viens pēc otra sāka parādīties katli un pannas, kuras trauku mazgājamās mašīnās mazgāt nedrīkst. Tikko aprīkojāmies ar ērtām sūkļiem ar raupjāku tīrīšanas virsmu – tūlīt uzzinājām, ka lielāko daļu trauku ar tiem nedrīkst tīrīt… ironiski? Protams, jā. Tad varbūt ir pienācis laiks pieņemt ērtākus risinājumus?
Akmens masas katlu priekšrocība ir tāda, ka to kopšana ir salīdzinoši viegla. Jā, stipri, agresīvi tīrīt tos arī nevajadzētu, tomēr ne raupjāks sūklis, ne mazgāšana trauku mazgājamā mašīnā tiem nav bīstami. Tiesa, lietojot akmens masas pannu, pārtiku tajā labāk maisīt ar koka vai silikāta, nevis dzelzs lāpstiņu. Bet pēdējās mēs jau gandrīz esam aizmirsuši, vai ne?
Pārskatiet mūsu produktus – AKMENS MASAS KATLI
Bez komentāriem