Apraksts
Satake Daichi Damascus tērauda šefpavāra nazis ražots Japānā
Kam paredzēts šefpavāra nazis?
Pavāra nazis paredzēts profesionāļiem un pavāriem amatieriem, tā galvenais mērķis ir dārzeņu, zivju un gaļas griešana un griešana.
Daudzslāņu (Damaskas) tērauda nazis pārsteidz ar savu eleganto asmens rakstu, tērauda izturību un asmens izturību.
Iedomājieties, ka jūsu virtuves naži ir estētiski pievilcīgāki, asāki un izturīgāki – salīdzinājumā ar viena slāņa tērauda nažiem tie noteikti iegūst papildu punktus par lielisku dāvanu vai nažu kolekcijas daļu. Virtuves naži ar skaistu Damaskas rakstu noteikti neatstāj vienaldzīgus un viegli atstāj iespaidu, gatavojot ēdienu virtuvē.
Damaskas tērauds ir izmantots nažos gadsimtiem ilgi, un šī senā tērauda ražošanas tehnika joprojām ir izplatīta mūsdienās, īpaši japāņu nažu ražošanā. Damaskas tēraudu var raksturot kā rakstainu slāņainu metālu, ko iegūst, metinot, liekot, kaljot un rūdot dažāda veida tēraudus, veidojot vienotu stipru sakausējumu.
Japāņu virtuves nazis ir kā Šveices pulkstenis. Tāda pati uzticamība, tāda pati precizitāte, bez piekāpšanās kvalitātē, rūpīgs profesionāļu darbs un nesalīdzināms rezultāts.
Pasaulē ir tikai dažas vietas, kas ir slavenas ar savām metālapstrādes prasmēm. Seki pilsēta Japānā, kur tiek ražoti Satake naži, ir viena no tām.
Plēšas izdveš karstu gaisu, gāzes izdala dzirksteles, atbalsojas āmura skaņa, un tad var dzirdēt ūdens skaņu, kad tas šņāc, lai norītu siltumu – runā, ka samuraju zobeni no Seki, kas kalti no dzelzs, ūdens , priedes kokogles un māls, tika atzīti par skaistākajiem un izsmalcinātākajiem japāņu zobeniem. Šī ir vēsturiska katanas veidošanas tehnika, kurā spēcīgi un asi samuraju zobeni tika izveidoti, izmantojot unikālu kalšanas metodi, ko sauc par Seki-den.
Šīs prasmes un zobenu darināšanas gars Seki ir nodotas no paaudzes paaudzē daudzus gadus un joprojām tiek izmantotas dažādās pilsētas tēraudlietuvēs, padarot Seki pazīstamu kā vienu no trim galvenajām nažu izgatavošanas pilsētām. pasaulē.