Apraksts
Šī ir veselīga alternatīva sintētiskai neprilipīgai pannai – šis SKOTTSBERG® ketaus katls izceļas ar unikālām īpašībām. Katls ir iepriekš pārklāts ar augu eļļu. Izgatavots no izturīga pret nodilumu ketuma. Ātri uzkarst, tāpēc ir ļoti svarīgi ļaut tam lēnām uzkarst, lai dibens nenodilātos. Šī katla rokturis ir izurbts, tāpēc tas nesasilst, un to var viegli ņemt rokā. Šis katls ir piemērots augstām temperatūrām, tāpēc lieliski der sulušanai vai tvaicēšanai. Katls ātri uzkarst un nodrošina optimālu uzturvielu saglabāšanu. Šo katlu var lietot uz indukcijas plīts, atklātā ugunī vai krāsnī (līdz 250 ℃). Vāka iekšpusē ir “āķi”, kas palīdz uzkrāt un atkārtoti izšļukt mitrumu atpakaļ uz sastāvdaļām. Tādēļ pannā pastāvīgi cirkulē mitrums, kas nozīmē, ka ēdiens paliks ļoti mīksts un sulu pilns.
Lai pārtika nesalip pie dibena, ir svarīgi ievērot šos norādījumus: Pirms cepšanas izņemiet sastāvdaļas no saldētavas, lai tās uzsildītos līdz istabas temperatūrai. Novietojiet pannu uz siltuma avota. Ļaujiet pannai lēnām uzkarsēties uz nelielas uguns. Ielejiet eļļu vai sviestu tikai tad, kad panna ir labi uzkarsējusies. Izkausējiet sviestu, līdz tas beidz putas vai līdz eļļa uzsilst. Ļaujiet sastāvdaļām, kas pielipušas pie dibena, sautēt maigi, neapstrēgdamas tās. Ja nepieciešams, nedaudz samaziniet uguns intensitāti un mierīgi pagaidiet, kamēr pārtika pati atlaizies no dibena. Specifikācijas: Diametrs (augšpusē): 28 cmDiametrs (dibens): 21 cmDiametrs ar rokturiem: 37 cmAugstums: 15 cmIetilpība: 5,5 lSvars: 6,3 kgMateriāls: KetumsNevar mazgāt trauku mazgājamajā mašīnāPiemērots krāsnīm līdz 250 ℃, kā arī visiem citiem siltuma avotiem (indukcijai, plītinam u.c.)