Kamado Bono receptes: 12 populārākās receptes

Kamado Bono receptes: 12 populārākās receptes
2024-10-01 15:08

Kamado Bono receptes – nedaudz eksotisks, bet arvien biežāk mūsu tautiešu mutēs dzirdams izteiciens. Kamado grila nosaukums rada iespaidu, ka vienīgais ēdiens, ko tajā gatavo, ir cepumi. Protams, steiki ir šo ēdiena gatavošanas ierīču galvenie ēdieni. Tomēr ir vērts zināt, ka var pagatavot arī sautējumus, zupas vai citus ēdienus. Taču bieži vien tam ir nepieciešams iegādāties katlu vai emaljētu čuguna podu. Turklāt var pagatavot eksotiskus un ļoti garšīgus kūpinātus ēdienus. Tātad, ne visi zinām, ko un kā gatavot Kamado grilos un kā tos kopt, tāpēc padomi patiešām noderēs.

1. Īpaši Kamado Bono burgeri

Īpaši Kamado Bono burgeri

Sastāvdaļas:

  • Četrām porcijām vajadzēs 1 kg cūkas pleca,
  • Glāzi ābolu sulas,
  • Jūsu iecienītākās garšvielas,
  • Mērci, vispiemērotāko “Hot Bourbon”,
  • 4 burgeru maizītes,
  • Sarkano kāpostu, salātus,
  • BBQ majonēzes mērci,
  • Sāls, piparus, citronu.

Pagatavošanas gaita:

  • Izmantojiet 4 ozolkoka vīna mucu kūpināšanas klucīšus. Izveidojiet divu zonu grila sistēmu ar deflektoriem, uzlieciet nerūsējošā tērauda režģus un pagaidiet, līdz temperatūra paaugstināsies līdz 125°C.
  • Pēc tam uz oglēm uzlieciet kūpināšanas klucīšus. Aizveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres.
  • Ar garšvielām ierīvēto plecu uzlieciet uz režģiem un kūpiniet apmēram četras stundas, ik pa laikam apsmidzinot ar ābolu sulu.
  • Pēc tam ietiniet folijā un turpiniet cept apmēram 2 stundas, līdz iekšējā temperatūra sasniedz 94°C.
  • Izņemot gaļu, ļaujiet tai nostāvēties dažas minūtes.
  • Smalki sagrieziet kāpostus, pievienojiet piparus, sāli un citrona sulu.
  • Cūkgaļu ar rokām saplēsiet, visu laiku apslakot ar mērci, kas palikusi folijā, un BBQ mērci.
  • Uz grila uzsildiet maizītes, uzklājiet mērci, uzlieciet salātu lapu, cūkgaļu un kāpostu salātus.

Burgeru gatavošana prasa nedaudz laika, bet to garša ir tiešām brīnišķīga.

2. Ukrainas borščs

Ukrainas borščs

Sastāvdaļas

  • Ja ēdīsiet četri cilvēki, jums būs nepieciešams liellopa gaļas gabals ar kaulu,
  • Sālīts speķis,
  • 200 g kāpostu,
  • Divi lieli bietes,
  • Trīs lielas kartupeļi,
  • Burkāns, sīpols,
  • Dažas ķiploku daiviņas,
  • Selera kāts,
  • Šķipsniņa svaigu dillu, lauru lapu,
  • Milti,
  • Izkausēts sviests,
  • Pāris tējkarotes etiķa,
  • Pipari, pāris ēdamkarotes cukura.

Pagatavošanas gaita:

  • Sagatavojiet Kamado BONO grilu tiešai cepšanai, pēc tam uzlieciet ogles un pagaidiet, līdz temperatūra sasniedz 150°C. Atveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga. Uzlieciet nerūsējošā tērauda cepšanas režģus.
  • Pēc garšas varat gaļu viegli kūpināt vai labi apcept.
  • Katlā lieciet rupji sagrieztu, ar pipariem pārkaisītu sīpolu, aplejiet ar aukstu ūdeni un uz lēnas uguns vāriet 3-4 stundas.
  • Rīvētās bietes, cukuru un etiķi labi samaisiet.
  • Izkausēto sviestu pievienojiet bietēm. Nedaudz sautējiet.
  • Sarīvējiet burkānus, selerijas un atkal pievienojiet izkausētu sviestu. Nedaudz apcepiet.
  • No buljona (pēc vismaz 3 stundām) izņemiet gaļas kaulus, sīpolus un piparus. No kauliem nogrieziet gaļu un atlikt.
  • Katlā lieciet sagrieztus kartupeļus un visas sagatavotās sastāvdaļas, izņemot gaļu.
  • Pēc tam sagrieziet gaļu un visu ielieciet zupā, pavāriet vēl 5 minūtes.
  • Sagrieziet zaļumus, speķi, ķiplokus un pievienojiet zupai. Pavāriet vēl 20 minūtes.
  • Boršču pasniedziet ar krējumu un atlikušajiem zaļumiem.

3. Ļoti sulīga korejiešu cūkgaļa

Ļoti sulīga korejiešu cūkgaļa

Sastāvdaļas:

  • Cūkgaļas fileja,
  • Iecienītāko garšvielu maisījums,
  • BBQ mērce.

Pagatavošanas gaita:

  • Sagatavojiet Kamado Bono grilu netiešai cepšanai. Tas nozīmē, ka uzlieciet ogles, uzlieciet divu zonu cepšanas sistēmu ar deflektoriem, nerūsējošā tērauda režģus un pagaidiet, līdz temperatūra sasniedz 160°C. Protams, nedaudz aizveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga.
  • Cūkgaļas fileju ierīvējiet ar garšvielām.
  • Cepiet netiešā karstumā līdz gaļas iekšējā temperatūra sasniedz 68°C, pastāvīgi apsmērējot ar mērci.
  • Gaļa ir ļoti garšīga ar grilētiem sēnēm, sautētām pupiņām un dārzeņiem.

4. Cepta ķiploku maize ar sieru

Cepta ķiploku maize ar sieru

Sastāvdaļas:

  • Viens maizes klaips vai bagete,
  • Dažas ķiploku daiviņas,
  • Pusklucis sviesta,
  • Gabaliņš Čedara siera,
  • Gabaliņš mocarellas,
  • Nedaudz rīvēta parmezāna,
  • Karote pētersīļu.

Pagatavošanas gaita:

  • Maizi vai bageti sagrieziet gareniski vai šķērsām, negriežot līdz galam.
  • Sviestu sajauciet ar ķiplokiem un sakapātiem pētersīļiem un ierīvējiet iegriezumos.
  • Iegriezumos lieciet Čedaru, mocarellu un parmezānu.
  • Maizi ietiniet folijā un cepiet 150°C temperatūrā apmēram 20 minūtes.
  • Pēc tam izņemiet no folijas un cepiet vēl 10 minūtes 180°C.
  • Ļoti garšīgi.

5. Karsti kūpinātas cūku ausis

Karsti kūpinātas cūku ausis

Sastāvdaļas:

  • Četriem cilvēkiem būs nepieciešamas desmit cūku ausis,
  • Pāris litru ūdens,
  • Smaržīgie pipari, koriandrs, lauru lapas,
  • Ēdamkarote brūnā cukura,
  • Dilles, sāls.

Pagatavošanas gaita:

  • Vispirms lieciet ausis katlā un vāriet līdz vārīšanās brīdim.
  • Pēc tam izņemiet ausis un labi noskalojiet.
  • Katlā lieciet visas garšvielas un labi izmazgātās ausis. Vāriet apmēram stundu.
  • Izņemot ausis no katla, ļaujiet tām atdzist un nožūt.
  • Sagatavojiet Kamado tipa grilu netiešai cepšanai, aizdedzinot ogles ar degļa palīdzību, uzlieciet nerūsējošā tērauda režģus un pagaidiet, līdz temperatūra sasniedz 110°C.
  • Uz oglēm lieciet kūpināšanas klucīšus.
  • Aizveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga.
  • Kūpiniet apmēram 1-1,5 stundas 110°C temperatūrā, vienreiz apgriežot.

Ļoti pikanti un garšīgi.

6. Zivs kotletes

Sastāvdaļas:

  • Pusstikla zivju maltās gaļas,
  • Dažas batona šķēles,
  • Pusstikla piena,
  • Divas ēdamkarotes krējuma,
  • Divas ķiploku daiviņas,
  • Puse citrona sulas,
  • Divas ēdamkarotes kartupeļu cietes,
  • Pāris ēdamkarotes miltu,
  • Sāls, pipari, majorāns,
  • Grauzdēti sīpolu čipsi.

Pagatavošanas gaita:

  • Batona šķēles izmērcējiet pienā, nospiediet lieko šķidrumu, samaisiet visas sastāvdaļas, izņemot sīpolu čipsus, un veidojiet kotletes.
  • Izveidotas kotletes apviļājiet sīpolu čipsos.
  • Sagatavojiet Kamado Bono grilu: uzlieciet ogles, izveidojiet divu zonu cepšanas sistēmu ar deflektoriem augšējā pozīcijā, uzlieciet nerūsējošā tērauda režģus. Temperatūrai jāpaaugstinās līdz 200°C.
  • Uz režģiem uzlieciet cepšanas akmeni, pagaidiet, līdz tas uzsilst.
  • Uz cepamā papīra lieciet kotletes, apsmidziniet ar eļļu un cepiet 25-30 minūtes.

7. Meža gaļas steiki

Šī recepte ir īstiem gardēžiem. Vislabāk piemērota brieža gaļa.

Sastāvdaļas:

  • Aptuveni pusotrs kilograms maltās brieža gaļas,
  • Dažas ķiploku daiviņas,
  • 50 g sviesta,
  • Rozmarīna un timiāna zariņš,
  • Cepšanai paredzēta eļļa,
  • Sāls un meža gaļas garšvielas.

Pagatavošanas gaita:

  • Gaļu sajauciet ar garšvielām, izveidojiet steikus un atstājiet tos ledusskapī atdzist.
  • Sagatavojiet Kamado Bono grilu, uzlieciet čuguna virsmu un ļaujiet temperatūrai paaugstināties līdz 180-200°C.
  • Aizveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga.
  • Uz čuguna virsmas izkausējiet sviestu, nedaudz apslaciet ar eļļu, pievienojiet garšaugus, ķiplokus un steikus, cepiet no abām pusēm pa 6-7 minūtēm.

8. Virtuļi

Šis ir īsts kārumu cienītāju ēdiens.

Sastāvdaļas:

  • 500 g biezpiena,
  • 5 olas,
  • Nepilna glāze miltu,
  • Tējkarote sodas,
  • Ēdamkarote etiķa,
  • Litrs eļļas,
  • Cukura pulveris.

Pagatavošanas gaita:

  • Sagatavojiet Kamado BONO grilu tiešai cepšanai, uzlieciet ogles, uzlieciet nerūsējošā tērauda režģus. Temperatūrai jāpaaugstinās līdz 180°C.
  • Aizveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga.
  • Olas labi sakuliet ar cukuru un pievienojiet biezpienu.
  • Sodu sajauciet ar etiķi, pievienojiet biezpienam, kā arī miltus.
  • Visu labi samaisiet un izveidojiet mazus bumbiņas.
  • Īpašu Grand feu katlu lieciet uz grila, ielejiet eļļu un labi uzsildiet.
  • Virtuļus vāriet eļļā apmēram 6-8 minūtes un apkaisa ar cukura pūderi.

9. Lieldienu boba

Vēl viens lielisks ēdiens kārumu cienītājiem.

Sastāvdaļas:

  • 5 olas,
  • Pāris ēdamkarotes piena,
  • Sviesta paciņa,
  • 100 g cukura,
  • Pusstikla miltu,
  • Nedaudz sausā rauga,
  • Žāvētas dzērvenes,
  • Tauki formas ieziešanai.

Cukura glazūrai:

  • Citrona sulas,
  • Kokosriekstu eļļas,
  • Cukura pulveris.

Pagatavošanas gaita:

  • Obligāti sagatavojiet Kamado Bono grilu netiešai cepšanai, uzlieciet ogles, uzlieciet divu zonu cepšanas sistēmu ar deflektoriem, nerūsējošā tērauda režģus un neaizmirstiet uzlikt cepšanas akmeni. Temperatūrai jāpaaugstinās līdz 180°C.
  • Uzkarsējiet eļļu, citrona sulu un samaisiet ar cukura pūderi.
  • Dzērvenes aplejiet ar karstu ūdeni un ļaujiet tās iemērkt.
  • Cukuru, pienu sajauciet ar raugu.
  • Sviestu sagrieziet gabaliņos, pievienojiet mīklai un mīciet, līdz tā kļūst viendabīga.
  • Pirms tam pa vienai pievienojiet mīklai olas. Mīklu maisiet, līdz tā kļūst elastīga un atlec no bļodas malām.
  • Bļodu ar mīklu atstājiet aukstumā dažas stundas.
  • Cepšanas formu ieziežiet ar taukiem.
  • Mīklai pievienojiet dzērvenes, atstājiet vēl dažas stundas siltumā.
  • Cepiet bobu 50-60 minūtes, līdz tā kļūst tumši zeltaini brūna.
  • Apliekiet ar cukura glazūru.

Priecīgas un garšīgas Lieldienas!

10. Pupiņas bekonā

Šī ir lieliska un ātra recepte divām porcijām.

Sastāvdaļas:

  • 400 g sparģeļu pupiņu,
  • 200 g auksti kūpināta bekona,
  • 3-4 kūpināšanas klucīši.

Pagatavošanas gaita:

  • Pupiņas nomazgājiet, sagrieziet mazos gabaliņos un cieši aptiniet bekonā.
  • Tradicionāli sagatavojiet Kamado Bono grilu netiešai cepšanai: uzlieciet ogles, izveidojiet divu zonu cepšanas sistēmu ar deflektoriem un pagaidiet, līdz temperatūra paaugstinās līdz 110°C.
  • Aizveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga.
  • Kūpiniet 110°C temperatūrā apmēram stundu, pēc tam beigās apcepiet tiešā karstumā 5-10 minūtes.

11. Kartupeļu sacepums

Šim ēdienam būs nepieciešams īpašs Grand feu katls. Tomēr brīnišķīgā un netradicionālā sacepuma garša visu atsvērs.

Sastāvdaļas:

  • Pāris kg kartupeļu,
  • 200 ml krējuma,
  • Svaigs bekons,
  • Sīpols,
  • Kūpināta šķiņķa gabaliņi,
  • Eļļa,
  • Sāls, pipari.

Pagatavošanas gaita:

  • Sagatavojiet Kamado Bono grilu cepšanai, līdzīgi kā krāsnī: uzlieciet ogles. Kad ogles aizdedzies, uzlieciet divu zonu cepšanas sistēmu ar deflektoriem, režģus. Uz tiem uzlieciet cepšanas akmeni un pagaidiet, līdz temperatūra paaugstinās līdz 180-200°C.
  • Aizveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga.
  • Nomizotos kartupeļus sarīvējiet.
  • Grand feu katlā uzsildiet nelielu daudzumu eļļas un apcepiet smalki sagrieztu sīpolu un bekonu.
  • Pēc tam katlā pievienojiet sarīvētus kartupeļus un krējumu.
  • Pievienojiet kūpinātā šķiņķa gabaliņus un garšvielas.
  • Uzklājiet vāku un cepiet apmēram stundu, pēc tam noņemiet vāku un cepiet vēl stundu, līdz virsma kļūst kraukšķīga.

12. Raugu pankūkas

Pankūkas garšo ne tikai bērniem. Šī ir lieliska recepte nedēļas nogales brokastīm.

Sastāvdaļas:

  • Sausais raugs,
  • Divas ēdamkarotes cukura,
  • Pusstikla piena,
  • Divas olas,
  • Divas ēdamkarotes eļļas,
  • Miltu tik daudz, lai mīkla būtu skābā krējuma konsistences,
  • Sāls.

Pagatavošanas gaita:

  • Sagatavojiet grilu tiešai cep
  • šanai un uzlieciet čuguna virsmu. Temperatūrai jāpaaugstinās līdz 180°C.
  • Aizveriet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga.
  • Raugu un cukuru izšķīdiniet siltā ūdenī.
  • Pievienojiet labi sakultām ar sāli olām, samaisiet ar eļļu un miltiem. Ļaujiet mīklai pacelties divreiz.
  • Cepšanas virsmu pārklājiet ar eļļu un cepiet pankūkas pa 2 minūtēm no abām pusēm.

Kamado Bono grila izmantošana

Svarīgi zināt, ka šie grili ir piemēroti lietošanai tikai ārā. Šajā grilā gatavotie ēdieni ir patiesi izcilas garšas, tomēr ir nepieciešamas zināšanas par to, kā pareizi tos lietot. Lai droši aizdedzinātu grilu, Kamado Bono grilā uz oglēm lieciet sarullētu avīzi ar dažiem vieglākiem kubiņiem vai cietā kurināmā tabletēm. Tad var uzbērt pāris saujas vienreizējās ogles. Nekādā gadījumā neizmantojiet benzīnu, spirtu, šķiltavu šķidrumu, alkoholu vai citus līdzīgus ķīmiskus līdzekļus aizdedzināšanai. Tas nav droši.

Vēl nav ieteicams pārmērīgi piepildīt grilu ar kurināmo. Tas var sabojāt tā keramiku. Kad vēlaties nodzēst grilu, aizveriet visas ventilācijas atveres un vāku, lai uguns izdziest dabiski. Dzēšanai nelietojiet ūdeni, jo tas var sabojāt Kamado keramiku.

Ja cepat ļoti augstā temperatūrā, ņemiet vērā:

  • Aizdedziniet vienreizējās ogles saskaņā ar sniegtajām instrukcijām.
  • Aizveriet vāku un pilnībā atveriet augšējās un apakšējās atveres.
  • Rūpīgi vērojiet grilu, līdz tas sasniedz vēlamo temperatūru.
  • Aizveriet augšējo ventilācijas atveri līdz pusei un kādu laiku pārbaudiet temperatūru.

Citi padomi pirms ēdiena gatavošanas ar Kamado Bono

Jūs jau droši vien esat sapratuši, ka, gatavojot dažādus ēdienus, šis grils var būt sagatavots tiešai un netiešai cepšanai. Tiešais veids ir cepšana virs oglēm, bet netiešais ir virs dūmiem (pagaidot, līdz ogles izdeg un izdala dūmus).

Ja vēlaties kvalitatīvi pagatavot ēdienu Kamado Bono pannā, ieteicams ievērot šādus padomus:

  • Neapstrādātu gaļu vienmēr uzglabājiet atsevišķi no vārītas gaļas un citiem produktiem.
  • Pirms cepšanas pārliecinieties, ka režģu virsmas un instrumenti ir tīri un bez veciem ēdiena atlikumiem.
  • Drošības nolūkos lietojiet aizsargcimdus.
  • Pēc gatavošanas grilā vienmēr notīriet režģu virsmas un traukus. Kamado Bono grili prasa rūpīgāku kopšanu, un tikai tad gatavošana tajos sagādās lielu prieku un ilgu ierīces kalpošanas laiku.

Padomi, kā lietot grilu, gatavojot dažādus ēdienus, var nedaudz atšķirties. Tāpēc ir ļoti svarīgi rūpīgi izlasīt ne tikai par izmantotajām sastāvdaļām, bet arī instrukcijas, kā lietot Kamado Bono pannu konkrētā gadījumā. Tad Kamado Bono receptes būs patiesi unikālas. Piemēram, bieži tiek ieteikts nedaudz aizvērt augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai temperatūra būtu vienmērīga. Nepalaidiet to garām, tas ir patiesi svarīgi kvalitatīvai ēdiena gatavošanai un pat grila drošai lietošanai.

Starp citu, šajā grilā var ne tikai cept, bet arī kūpināt ēdienu. Ziniet:

  • Kad grils sasniedz vēlamo kūpināšanas temperatūru, pievienojiet koka gabaliņus un keramikas deflektoru plāksnes.
  • Ielieciet ēdienu un aizveriet vāku.

Bez komentāriem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Mēs izmantojam sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi mūsu vietnē. Pārlūkojot šo vietni, jūs piekrītat mūsu nosacījumus un privātumu
SākotnējaisProfils
Meklēt
Uz augšu