Apraksts
Virtuvinių nazis komplekts ar statīvu OWELL
Šis Sabatier International virtuvinių nazių komplekts ar dailu statīvu apvieno mūsdienu dizainu un ilggadējo tradīcijas.
Virtuvinių nazių komplekts sastāv no 5 pamata naziem: augļu un dārzeņu griešanas nazi 9 cm garumā; dārzeņu nazis ar zobiņiem 13 cm garumā, griešanas nazi 20 cm garumā, šefa nazis 20 cm garumā un maizes nazis 20 cm garumā. Koplektā ietilpst arī virtuves šķēres.
Komplekts ir iepakots elegants kartona kastē.
Sabatier nazi:
SABATIER INTERNATIONAL ir ekonomiska nazi un nazi komplektu līnija, kas meklē labāko cenu un kvalitātes attiecību. Šīs preces tiek ražotas ROUSSELON DUMAS-SABATIER filiālē, kas atrodas KLR.
Pirmo SABATIER® nazi p.Sabatier izveidoja XIX gs. sākumā Francijas Terāras reģionā. Šīs ģimenes mantojuma turētājs, zīmols LION SABATIER® garantē, ka nazis ražošanas procesi turpina cienīt savas slavenās priekšteča tradīcijas un tehniskās zināšanas, kuru vārds tagad ir saistīts ar franču kulinārijas mākslas kultūras mantojumu un nazi veidotni. Vairāk nekā 200 gadus SABATIER® zīmols leones formā ir lepns, ka spēj ietekmēt franču gastronomijas kultūru. Sabatier® ir zīmols, kas pieder ROUSSELON DUMAS-SABATIER ražotnei no Francijas.
LA BRIGADE DE BUYER, kura kopš 2021. gada ir LION SABATIER zīmola zemessardze, ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas pārvalda augstas kvalitātes ēdienu gatavošanas un cepšanas aprīkojuma zīmolus, gan profesionāļiem, gan plašai sabiedrībai. De Buyer, Lion Sabatier, 32 Dumas, Scaritech, Pebbly – visi šie preču zīmoli papildina viens otru un ir radīti, lai palīdzētu jums jūsu pilnīgajā garšas ceļojumā.
Tērauds 5Cr15
Virtuvinių nazių kopšana
Nerūsējošā tērauda virtuves nazi no kopšanas viedokļa ir mazāk prasīgs nekā oglekļa tērauda nazi- tajos ir hroma un citi legējoši elementi, tāpēc tie ir izturīgāki pret ārējiem apstākļiem. Taču pēc ēdiena gatavošanas nazi pilnībā nevajadzētu aizmirst. Pēc lietošanas tos nepieciešams izskalot un labāk nosusināt sausu vai atstāt žūt uz magnētiskā josla. Ja nazis tiek uzglabāts kaladēs, labāk tos tur atgriezt tad, kad tie būs pilnībā sausi. Ja ilgu laiku neizmantojat savu nazi, ieteicams to nedaudz samitrināt ar ēdamo eļļu (izvairieties no eļļām, kas ātri oksidējas, piemēram, sēklas eļļa). Lai gan šis nazi tērauds ir raksturots kā nerūsējošs, nelabvēlīgos apstākļos tas var iegūt rūsu, ja neuzturat savu virtuves nazi.
Kopējas noteikums, piemērojams visiem naziem.
Neskatoties cik daudz jūs uzticaties savam nazim, nepareiza izmantošana to bojās.
Katrai virtuves nazi ir savs nolūks. Konserve un burciņas atvēršanai vai skrūvju pagriešanai ir atbilstoši rīki.
Negrieziet uz virsmas, kas ir cietāka par nazi (akmeņu masa, marmors, plāksne). Lietojiet koka vai plastmasas sagriešanas dēļus.
Ja vēlaties, lai jūsu nazis ir asas ilgāk- nepabrauciet ar tām sagriezto pārtiku no sagriešanas dēļa. Apgrieziet nazi un pabrauciet ar tērauda potīti. Ar nazim pabraukt no dēļa uz podu vai trauku- slikta garšas zīme. Šefa nazi vai kapakles tērauds ir pietiekami plata- izmantojiet to kā pašu paņēmienu un nēsājot ar otru roku un tērauda plāksni kā “risiņi”, pārceļiet sasmalcināto pārtiku uz vēlamo vietu.
Pilnībā neieteicams mazgāt nazis mašīnā. Mašīnas mazgāšanas procesā izmantotie ķīmiskie līdzekļi var mainīt nazi un uz kātiņiem vai to virszām uz visiem laikiem sabojāt rokturus, un augsta temperatūra kopā ar ūdens spiedienu izsmidzinātās skrāpējošas daļiņas var nolaist (nobrūķēt) griešanas asmeni. Augstās temperatūras dēļ nenesiet nazi maisā biešu vai testējiet gaļas cietību vārīgā buljonā.
Ja instrumentu paliktuvē karote var būt kopā, tad virtuves nazis noteikti nē. Tam ir radīti magnētiskie josli, nazi kaladēs un dažādi statīvi. Nazu asmens nevar “berzēties” viens pret otru.
Nazus vienmēr turiet tālu no bērniem.