15 ātri un viegli pagatavojamu vakariņu idejas
Vai vēlaties mainīt savu ēdienkarti un izbaudīt garšu daudzveidību (un varbūt nedaudz ietaupīt naudu)? Šīs ātrās vakariņu idejas ir pagatavojamas 45 minūšu laikā vai pat ātrāk. Viegli un ātri pagatavojamas receptes ir lieliski piemērotas, ja trūkst laika gatavošanai vai arī izmantojat ledusskapī esošos pārtikas produktus, un vakariņas būs gatavas tikpat ātri kā pasūtot ēdienu ar piegādi mājās. Šajā rakstā atradīsiet dažādas, garšīgas un viegli pagatavojamas vakariņu idejas visai ģimenei: no klasiskajiem līdz veselīgajiem ēdieniem, kas patiks pat visizvēlīgākajiem bērniem. Tātad, domājat, ko šovakar gatavot vakariņām? Es jums piedāvāju 15 vienkāršas un ātras vakariņu idejas. Mums ir 10-45 minūšu ilguma ēdienu receptes, izmantojot tikai vienu pannu vai vārot uz lēnas uguns, lai būtu vieglāk. Šajā rakstā ir aprakstītas brīnišķīgas vakariņu idejas:
- Viegli pagatavojami zviedru kotletes
- Makaronu ēdiens ar fetas sieru un tomātiem
- Cepta laša fileja ar kariju
- Pildītas paprikas
- Bērnību atgādinoša tomātu zupa
- Frittata
- Brokoļi vai ziedkāposti siera mērcē
- Biezpiena pankūkas
- Guacamole uzkoda
- Itāļu “Caprese” salāti
- Meksikāņu taco ar vistu
- Garneļu ēdiens ķiploku medus marinādē
- Makaronu ēdiens ar pesto mērci
- Veselīgas biezpiena plācenīši bez cukura
- Pildīti šampinjoni
Un kāda ir Tava mīļākā viegli un ātri pagatavojamā vakariņu recepte?
15 idejas vakariņām – apraksti
Viegli pagatavojami zviedru kotletes
Viegli pagatavojami zviedru kotletes ir garšīgs liellopa un cūkas gaļas sajaukums, vārīts zviedru gaļas kotlešu mērcē. Garšīgs un viegls ēdiens, kas lieliski derēs darba nedēļas vakariņām vai pat var kļūt par gardu ballīšu uzkodu, ir pagatavojams 45 minūšu laikā. Zviedru kotletes recepte jau ir šeit.
Makaronu ēdiens ar fetas sieru un tomātiem
Šis stāsts par vienu TikTok tendenci var jūs ieinteresēt. Kad redzat šo recepti, šķiet, ka viss ir pārāk vienkārši. Acīmredzot cept gabalu fetas siera ar sprādziena tomātiem būs lieliski. Bet vai tas ir pietiekami labs vakariņu ideja, lai laizītu pirkstus un atkārtotu vēl vienu porciju? Atbilde ir jā. Tā ir ģeniāla recepte, kuru atradīsiet raksta apakšā.
Cepta laša fileja ar kariju
Perfekta un pikanta, tikai 6 sastāvdaļu ātra vakariņu recepte krāsnī – laša fileja ar kariju. Nešaubāmies, ka laša filejas ar kariju ēdiens kļūs par jūsu ģimenes jauno aizraušanos. Vakariņas būs gatavas mazāk nekā 20 minūšu laikā, ieskaitot sagatavošanās laiku! Recepti atradīsiet raksta apakšā.
Pildītas paprikas
No visiem pārtikas produktiem, kurus varat pildīt, paprikas ir mūsu saraksta augšgalā. Paprikas ir pietiekami lielas, lai turētu daudz pildījuma, pietiekami izturīgas, lai saglabātu formu krāsnī, un pietiekami maigas garšas, lai derētu pie jebkura ēdiena. Citiem vārdiem sakot, paprikas ir lieliski piemērotas dažādiem pildījumiem. Tā ir vēl viena lieliska ātro vakariņu krāsnī ideja! Recepti atradīsiet raksta apakšā.
Bērnību atgādinoša tomātu zupa
Viena karote tomātu zupas var automātiski atgriezt jūs bērnībā. Garšīga zupa ir vislabākais ēdiens, īpaši, ja tā tiek gatavota mājās. Šajā tomātu zupas receptē tiek izmantoti svaigi tomāti, un tā atgādinās jūsu mammas gatavoto tomātu zupu šo dārzeņu sezonā. Nekas nevar līdzināties garšīgai tomātu zupai, kas pagatavota no svaigiem sastāvdaļām. Tāpēc atvadieties no konservētās zupas uz visiem laikiem un iepazīstieties ar jaunu iecienīto tomātu zupas recepti, kuru atradīsiet raksta apakšā.
Frittata
Perfekta frittata ir gaisīga un pilna dārzeņu. Tā nav sausa, vairāk līdzīga sūklim un maigas garšas. Frittata ir labākā nedēļas ātro vakariņu ideja, kad varat iztīrīt ledusskapi no visiem dārzeņu atlikumiem. Frittatas arī lieliski transportējas, tāpēc tās var ņemt līdzi piknikos vai iesaiņot pusdienās nākamajai dienai. Vienu no veidiem, kā pagatavot frittatu, esam aprakstījuši zemāk esošajā sadaļā.
Brokoļi vai ziedkāposti siera mērcē
Svaigi vai saldēti brokoļi vai ziedkāposti var tikt izmantoti šim gardajam ātro vakariņu ēdienam. Siera mērce ir vienkārša, bet to var papildināt ar sinepēm, lai iegūtu vairāk garšas. Pasniedziet kā piedevu vai veģetāro vakariņu ēdienu.
Biezpiena pankūkas
Kāda bērnība bez biezpiena pankūkām? Lai gan jūsu ģimene, iespējams, labāk gatavo pankūkas nekā mēs – šādas pankūkas ir lieliska gardums, kuru var pagatavot kopā ar bērniem. Ir vērts pamēģināt arī tiem, kas nav pankūku cepšanas eksperti. Taisnība, gatavojot ar bērniem, ieteicams izvēlēties tādas receptes, kurās viņi var veikt vairāk darbību, un pankūku cepšana ir īsta dzīves matemātika! Šeit ir vienkārša mīklas recepte, kuru var pagatavot dažās minūtēs. Šīs pankūkas tiek gatavotas no sastāvdaļām, kuras katram ir pa rokai.
Guacamole uzkoda
Guacamole – garšīga, ātra un veselīga. Šī uzkoda ir vēl viena ātro vakariņu ideja. Guacamole veselīgums galvenokārt rodas no avokado. Avokado ir bagāti ar veselīgajiem mononepiesātinātajiem taukiem, kas uzlabo smadzeņu darbību un veselību. Tie ir vieni no labajiem augu taukiem, kas var palīdzēt samazināt sirds slimību un insulta risku. Guacamole recepti atradīsiet zemāk rakstā.
Itāļu “Caprese” salāti
Itāļu “Caprese” salāti – ļoti vienkārši un atsvaidzinoši salāti no Itālijas. Tā kā sastāvdaļu ir ļoti maz, jebkurā šāda veida salātu receptē viss ir atkarīgs no sastāvdaļu svaiguma. Pirmais numurs ir tomāti. Svaigi dārza tomāti ir nepieciešami, lai pienācīgi pagatavotu šos salātus.
Meksikāņu taco ar vistu
Dažādi taco ir garšīgi, autentiski un tos ir tik viegli pagatavot. Šis tradicionālais meksikāņu ēdiens ar gaļu ir garšviela taco, ietīts mīkstās miltu tortiljās, un uz tās virsū – tomāti, sīpoli, siers vai citi papildinājumi. Bieži tiek pievienota svaiga koriandra, guacamole vai skābais krējums, lai iegūtu vislabāko garšu līdzsvaru. Jebkurā gadījumā tā ir liela sensācija, kuras recepti varat atrast zemāk.
Garneļu ēdiens ķiploku medus marinādē
Vai šonedēļ meklējat īpaši garšīgas, bet ātras vakariņas, kas gatavotas krāsnī? Mēs jums piedāvājam tās recepti šeit. Šīs garneles lieliski sader ar medus, sojas mērces un ķiploku marinādi, un ēdiens lieliski derēs ikvienam gaumam. Papildu garšai šajā receptē mēs pievienojam nedaudz svaigi rīvēta ingvera, bet tas ir pilnīgi izvēles.
Makaronu ēdiens ar pesto mērci
Šī vakariņu ideja patiks makaronu ēdienu cienītājiem. Pagatavojiet mūsu sātīgos pesto makaronus, lai pagatavotu ātru, visai ģimenei piemērotu ēdienu. Recepti atradīsiet raksta apakšā.
Veselīgas biezpiena plācenīši bez cukura
Biezpiena plācenīši sen ir ļoti iecienīti Lietuvā. Tie ir garšīgi, ātri pagatavojami un tiem nav nepieciešams daudz sastāvdaļu. Vēl viena ātro vakariņu krāsnī recepte – ļoti vienkārši un veselīgi biezpiena plācenīši krāsnī bez cukura. Recepti meklējiet nākamajā sadaļā.
Pildīti šampinjoni
Paceliet roku, ja esat sēņu ēdienu cienītājs! Es zinu, ka noteikti esat. Tātad, ir tikai dabiski, ka mēs piedāvājam šo lielisko recepti ar šampinjoniem. Vienkārša, veselīga un ātra vakariņu ideja. Šo ēdienu noteikti vēlēsieties nobaudīt! Sāksim. Recepti meklējiet zemāk lasot rakstu.
Idejas aprakstītas receptēs
Piedāvājam 15 vakariņu ideju receptes ar norādījumiem, kā tās gatavot un cik laika tas aizņems:
1. Viegli pagatavojami zviedru kotletes
Šis populārais IKEA ēdiens ir viegli pagatavojams mājās tikai 45 minūšu laikā. Kotletēm vajadzēs: ⅓ glāzes rīvmaizes, ½ glāzes piena, 1 olu, 1 tējkaroti sīpolu pulvera, 1 tējkaroti ķiploku pulvera, ¾ tējkarotes sāls, ¼ tējkarotes melno piparu, ¼ tējkarotes universālu garšvielu vai muskatriekstu, 500 g maltas liellopa gaļas, 250 g maltas cūkgaļas, 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu pētersīļu, 2 tējkarotes olīveļļas, 1 ēdamkaroti sviesta. Mērcēm vajadzēs: 5 ēdamkarotes sviesta, 1/3 glāzes miltu, 2 ½ – 3 glāzes liellopa buljona, 3/4 glāzes skābā krējuma, pēc garšas sāli un piparus, 1 ēdamkaroti smalki sakapātu pētersīļu. Visas kotlešu sastāvdaļas labi samaisām. Ar rokām veidojam nelielas kotletes, liekam tās cept uzkarsētā pannā un apcepam apmēram 5 minūtes. Pēc tam tukšā pannā izkausējam sviestu, pievienojam pusotru glāzi buljona. Atlikušajā buljonā sajaucam miltus. Kad pannā buljons uzvārās, pievienojam krējumu, pieberam sāli, piparus. Ielejam buljona un miltu maisījumu, maisām līdz mērce sabiezē. Pannā ar mērci liekam kotletes un visu uz vidējas uguns vāram vēl 10-15 minūtes.
2. Makaronu ēdiens ar fetas sieru un tomātiem
Interneta sensācija – makaroni pagatavojami tikai 30 minūtēs. TikTok makaronu pagatavošanai vajadzēs: 2 zariņus vai 500 g ķiršu tomātu, 3 ķiploka daiviņas, 50 ml augstākā labuma olīveļļas, 1 iepakojumu vai 230 g fetas siera, 3 zariņus svaigu timiānu, 400 g makaronu, svaigu baziliku, pēc garšas melnos piparus. Cepamtraukā liekam fetas sieru. Ap to izkārtojam tomātus. Visu pārkaisām ar timiānu, pipariem un rīvētu ķiploku un apslacām ar olīveļļu. Liekam cepties uzkarsētā krāsnī līdz 210 grādiem 30 minūtes. Vāram makaronus. Tomātus un fetu izņemam no krāsns. Sieru saspaidām un izmaisām un pievienojam makaronus.
3. Cepta laša fileja ar kariju
Laša fileja tiek izmantota daudzās pasaules virtuvēs un ir bagāta ar omega-3 un omega-6 taukskābēm. Tā lieliski der vakariņām, ja tiek pasniegta vien ar dārzeņiem. Mēs piedāvājam ļoti vienkāršu recepti, un vakariņas būs gatavas tikai 15-20 minūtēs. 2 porcijām vajadzēs: 300 g laša filejas gabalu, 2 citrona šķēles, karija garšvielas, ķiploka daiviņu, pēc garšas kaltēta bazilika un timiāna. Laša gabalus ierīvējiet ar kariju, smalki sakapātu baziliku un ķiploku. Pirms cepšanas krāsnī, 180 grādu temperatūrā 15 minūtes, pārkaisiet ar timiānu un uzlieciet citrona šķēles.
4. Pildītas paprikas
Šis gardais un ātrais ēdiens ir pagatavojams tikai 30-45 minūtēs un neprasa lielas pūles. 2 porcijām vajadzēs: 2 paprikas, 150 g maltas liellopa gaļas, 100 g burkānu, 50 g sīpolu, 40 g grieķu jogurta, 40 g iecienītā siera, pēc garšas sāli, melnos piparus, kariju, sviestu cepšanai pannā. Paprikas gareniski pārgrieziet uz pusēm un izņemiet sēklas. Pannā, sviestā 10 minūtes apcepiet smalki sagrieztu sīpolu, pēc tam pievienojiet rīvētu burkānu, liellopu gaļu un garšvielas. Visu samaisiet ar grieķu jogurtu, pildiet paprikas un pārkaisiet ar rīvētu sieru. Cepiet 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.
5. Bērnību atgādinoša tomātu zupa
Vasaras beigās tomāti priecē ar savu ražu. Ēdieni no šiem dārzeņiem ir ļoti vienkārši un garšīgi. Ēdiena pagatavošana aizņems apmēram 45 minūtes. 4 cilvēku ģimenei vajadzīgās sastāvdaļas: 1 kilograms tomātu, 1 sīpols, 1 ābols, 2 ķiploka daiviņas, pēc garšas buljons (vai ūdens), baziliks, sāls, pipari un nedaudz olīveļļas. Tomātus nomizojiet, pārgrieziet uz pusēm. Ābolu pārgrieziet uz pusēm un izņemiet sēklas. Sīpolu nomizojiet, pārgrieziet četrās daļās. Ķiploka daiviņas nomizojiet un pārgrieziet uz pusēm. Pārlejot visas sastāvdaļas ar olīveļļu, cepiet krāsnī 210 grādu temperatūrā 35 minūtes. Izkarsētos dārzeņus kopā ar baziliku, sāli un pipariem lieciet traukā un ar blenderi sasmalciniet līdz viendabīgai masai. Labu apetīti.
6. Frittata
Ļoti viegla recepte, ja vēlaties iztīrīt ledusskapi no pārtikas produktu pārpalikumiem. Gatavojot frittatu, ļoti noderēs virtuves rīki dārzeņu smalcināšanai. Ātrā 30 minūšu recepte sastāv no 5 olām, 100 g siera (fetas, parmezāna vai mocarellas), 100 g cukini, 100 g paprikas vai baklažāna, 50 g tomātu, pēc garšas sīpolloku, sāls un pipariem. Apaļā traukā lieciet kubiņos sagrieztus dārzeņus, izņemot tomātus. Olas sakuliet ar sīpollokiem, sāli un pipariem un pārlejiet pāri dārzeņiem. Uzlieciet sagrieztus tomātus un sieru un cepiet uzkarsētā krāsnī 180 grādos tikai 20 minūtes.
7. Brokoļi vai ziedkāposti siera mērcē
Kopumā šī veselīgā un veģetārā ēdiena pagatavošanai nepieciešamas 30-35 minūtes. Jums vajadzēs: 150 g brokoļu ziedkopu vai ziedkāpostu, 20 g sviesta, 20 g miltu, 150 ml piena, 60 g rīvēta čedara, 1 tējkarote pilngraudu sinepju (pēc izvēles), pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari. Uzkarsējiet krāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Brokoļus vāriet verdošā ūdenī apmēram 3 minūtes, pēc tam labi noteciniet un lieciet mazā traukā. Uz vidējas uguns izkausējiet sviestu, pievienojiet miltus un nepārtraukti maisot vāriet 1 minūti. Pakāpeniski pievienojiet pienu, labi saputojot, līdz iegūstat vienmērīgu mērci. Uz vidējas-maza uguns vāriet, bieži maisot, līdz mērce nedaudz sabiezē. Noņemiet no uguns, pievienojiet rīvētu sieru un sinepes, šķipsniņu sāls un nedaudz melno piparu. Maisiet, līdz siers izkusis un labi sajaucies. Siera mērci pārlejiet pāri brokoļiem un cepiet 20-25 minūtes krāsnī.
8. Biezpiena pankūkas
Mazi saldummīļi nespēs atteikties no šādas saldas vakariņu idejas. Mīklas un biezpiena pildījuma pagatavošana aizņems 10 minūtes, cepšanai būs nepieciešamas 20 minūtes, bet visa ēdiena pagatavošanai tikai 30 minūtes. 8 pankūkām vajadzēs: 1½ glāzes vai 210 g miltu, 5 olas (3 mīklai un 2 pildījumam), 2 glāzes vai 500 ml piena, ¼ tējkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukura (1 mīklai, 2 biezpiena pildījumam), 360 g biezpiena, 1 tējkarote vaniļas ekstrakta. Ar elektrisko mikseri saputojiet olas ar pienu. Pievienojiet izsijātus miltus ar sāli un cukuru. Šim ēdienam nepieciešama uzkarsēta vidēja izmēra panna pankūkām. Lejiet tik daudz mīklas, lai, kustinot pannu, to vienmērīgi un plānā kārtā izklātu pa visu pannas virsmu. Sajauciet biezpienu, olas, cukuru un vaniļas ekstraktu. Liekat pildījumu iekšā, salokiet un cepiet vēl pāris minūtes.
9. Guacamole uzkoda
Pagatavot šo meksikāņu ēdienu aizņems tikai 10 minūtes. Vajadzēs: 3 nogatavojušos avokado, ½ sīpola, 1 ķiploka daiviņu, 1 citrona sulu, 2 plūmju tomātus (apmēram 120 gramu), pēc garšas sāli un piparus. Vidējā bļodā saspaidiet avokado, citrona sulu un sāli. Pievienojiet sīpolu, tomātus un ķiploku. Iemaisiet sāli un piparus. Atstājiet ledusskapī 1 stundu, lai iegūtu labāko garšu, vai pasniedziet uzreiz.
10. Itāļu “Caprese” salāti
Šie salāti piemēroti iesācējiem ir vienkārši un pagatavojami 30 minūtēs. Salātiem vajadzēs 1 glāzi balzama etiķa, 2 gabalus mocarellas siera, 4 tomātus, pēc garšas svaigu baziliku, olīveļļu, sāli un piparus. Balzama etiķi ielejiet katliņā un vāriet apmēram 20 minūtes, pēc tam atdzesējiet. Sagrieziet tomātus un mocarellas sieru šķēlēs, pievienojiet baziliku, apslaciet ar olīveļļu, sāli, pipariem un pēc tam balzama etiķa glazūru.
11. Meksikāņu taco ar vistu
Šoreiz piedāvājam 30 minūšu ilgu taco recepti ar vistu. 4 porcijām vajadzēs: 500 g vistas filejas, 1 taco garšvielu iepakojuma, 1 ēdamkaroti sviesta, 1 zaļo papriku, 2 tomātus, 1 taco čaumalu iepakojuma, 100 g siera, pēc garšas koriandru. 200 grādu uzkarsētā krāsnī 20-25 minūtes izcepam vistu, ierīvētu ar taco garšvielām. Atdzesējam, sagriežam kubiņos vistu, kā arī papriku un tomātus. Visu samaisām un liekam taco čaumalās, uzliekam sieru. 250 grādu krāsnī cepam taco čaumalas ar pildījumu, līdz siers izkūst. Pievienojam koriandru.
12. Garneļu ēdiens ķiploku medus marinādē
Ēdiena pagatavošana aizņems tikai 10 minūtes. Tomēr, garneles vajadzētu marinēt 8-12 stundas pirms cepšanas. Šīs ātrās receptes sastāvdaļas: trešdaļa glāzes medus, ceturtdaļa glāzes sojas mērces, 2 ķiploka daiviņas, pēc garšas svaigi sarīvēts ingvers. Pēc marinēšanas laika garneles liekam uz cepešpannas krāsnī, uzkarsētā līdz 180 grādiem un cepam apmēram 10 minūtes. Pasniedzam ar dažādiem piedevām – dārzeņiem, griķiem, kartupeļiem, rīsiem un tamlīdzīgi.
13. Makaronu ēdiens ar pesto mērci
Lieliskiem makaroniem ar pesto mērci vajadzēs 35-40 minūtes un 180 g vistas filejas, 200 g makaronu, 3 ēdamkarotes pesto mērces, 150 ml krējuma, 100 g saldētu zirņu, 2 ķiploka daiviņas, 1 sauju rukolas, pēc garšas sāli, piparus, parmezāna sieru, 1 ēdamkaroti olīveļļas cepšanai. Sākumā sagriežam vistas fileju kubiņos, pārkaisām ar sāli, pipariem. Visu samaisām un atstājam pāris minūtes marinēties un vāram makaronus. Kad atlicis pāris minūšu līdz makaronu vārīšanās beigām, pievienojam zirņus. Uzkarsētā pannā liekam smalki sagrieztu ķiploku un apcepam uz vidējas uguns pāris minūtes. Pēc tam pievienojam vistu un apcepam. Kad vista gandrīz gatava, pievienojam pesto, pielejam krējumu un visu samaisot, cepam vēl pāris minūtes, līdz vista pilnībā izcepusies. Pēctam pannā pievienojam makaronus ar zirņiem, rukolu, rīvētu parmezāna sieru, pēc garšas sāli un piparus un pāris minūtes apcepam. Labu apetīti.
14. Veselīgas biezpiena plācenīši bez cukura
Biezpiena plācenīši bez cukura? Ātri, viegli un garšīgi. Pārliecinieties paši. 30 minūšu ilga ēdiena pagatavošanai vajadzēs: 500 g trekna biezpiena, 2 olas, pusglāzi kukurūzas miltu, pēc garšas sāli. Biezpienu sajaucam ar olām, miltiem un sāli. Uz griešanas dēļa uzkaisām miltus, veidojam desu un sagriežam. Cepam līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī, līdz apskrust (apmēram 25 minūtes).
15. Pildīti šampinjoni
Šī ir īsta sensācija sēņu ēdienu cienītājiem. 30 minūšu ilga šampinjonu ēdiena pagatavošanai vajadzēs: 100 g biezpiena, 60 g fetas, 8 lielus šampinjonus, 40 g parmezāna, 1 ķiploka daiviņu, 1 ēdamkaroti saulespuķu eļļas, pēc garšas citrona timiānu, aso papriku, sāli un piparus. Sēnes nomazgājiet, nogrieziet kātiņus un izgrebiet, bet virsmu apslaciet ar eļļu. Biezpienu, fetu, rīvētu ķiploku, garšvielas samaisiet un pildiet šampinjonus. Virsū uzberiet rīvētu parmezānu. Cepiet krāsnī 200 grādu temperatūrā 15-20 minūtes.
Bez komentāriem