Karstā gaisa fritiera receptes: 18 ēdieni

Karstā gaisa fritiera receptes: 18 ēdieni
2024-08-02 16:48

Bieži var dzirdēt viedokli, ka karstā gaisa fritieris nav pats nepieciešamākais virtuves priekšmets. Citi skeptiķi apgalvo, ka šī ierīce ir liela un aizņem daudz vietas. Šādus apgalvojumus liek apšaubīt fakts, ka šādu viedokli, kā likums, pauž cilvēki, kuriem mājās nav karstā gaisa fritiera. Savukārt tie, kuru virtuvē ir šāds fritieris, nevar beigt priecāties par tā sniegtajām priekšrocībām. Lai apstiprinātu šādu viedokli, piedāvājam vairākus pārliecinošus argumentus.

To, ka šī ierīce patiešām ir vērtīga, pierāda internetā ļoti populārās karstā gaisa fritiera receptes. Daudzu ēdienu pagatavošanai nepieciešama plīts vai cepeškrāsns. Savukārt karstā gaisa fritierī var pagatavot putru vai zupu, vai arī izcept kartupeļu sacepumu, kūku vai kādu citu pat visai izsmalcinātu ēdienu. Turklāt visas plītis un cepeškrāsnis silda visu virtuvi, kas karstā vasaras dienā noteikti nav ērti. Karstā gaisa fritieris silda tikai tajā pagatavoto ēdienu. Tālāk apspriedīsim, ko var cept karstā gaisa fritierī.

Populārākie ēdieni karstā gaisa fritierī

Klienti uzsver, ka karstā gaisa fritieru priekšrocības īpaši novērtēja karantīnas laikā, kad nebija iespējas doties uz restorānu vai kafejnīcu, lai baudītu gardu maltīti, bet gurmāna paradumi palika. Turklāt visu laiku pavadot mājās, gardas pusdienas vai vakariņas – gandrīz vienīgā izklaide. Kraukšķīgi kartupeļi, gardi steiki, lieliski izcepti dārzeņi, pica vai pat mīksta kūka – ēdieni, kurus bez piepūles varēsiet pagatavot karstā gaisa fritierī. Tādējādi tiek piedāvātas vispopulārākās ēdienu receptes, kuras izceļ fritieru lietotāji.

Kraukšķīgi kartupeļi karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote ķiploku granulu
  • 1 tējkarote sīpolu pārslu
  • 1 tējkarote itāļu vai citu iecienītāko garšaugu
  • Pēc garšas sāls un maltie melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Ja kartupeļi ir svaigi, nomazgājiet un nosusiniet ar dvieli. Vecākus kartupeļus var mizot.
  2. Sagrieziet kartupeļus vēlamā izmēra gabaliņos vai šķēlēs.
  3. Ielieciet kartupeļus bļodā un apkaisa ar garšaugiem, paprikas pulveri, ķiploku un sīpolu granulām, sāli un pipariem un pārlejiet ar eļļu. Labi samaisiet, lai kartupeļi vienmērīgi pārklātos ar garšvielām.
  4. Fritiera grozu apkaisa ar nelielu daudzumu eļļas, beriet kartupeļus un cepiet 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  5. Ja vēlaties, lai kartupeļi vienmērīgi apceptos, izņemiet grozu, kartupeļus apmaisiet un cepiet vēl 10-15 minūtes.
  6. Baudiet ideāli zeltaini brūnus kraukšķīgus kartupeļus.

Kraukšķīgi vistas spārniņi karstā gaisa fritierī

Kraukšķīgi vistas spārniņi karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

Jums vajadzēs:

  • Pusotru kilogramu vistas spārniņu vidusdaļu
  • Pāris ēdamkarotes eļļas
  • Šķipsniņu sāls
  • Šķipsniņu maltu melno piparu
  • Šķipsniņu ķiploku granulu
  • Pāris šķipsniņas asās paprikas pulvera

Pagatavošana:

  1. Nomazgātos spārniņus nomazgājiet, nosusiniet, apkaisiet ar garšvielām un labi ieberziet vistas gaļā.
  2. Spārniņus lieciet fritiera atvilktnē. Būtu labi, ja tie pēc iespējas mazāk saskartos viens ar otru. Tam ideāli piemērots karstā gaisa fritieris ar divām atvilktnēm.
  3. Fritieri uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai un cep spārniņus 25 minūtes.
  4. Gatavošanas laikā var apmainīt kārtas vietām vai apgriezt spārniņus. Svarīgi – to darīt nav obligāti.
  5. Pasniedziet ar iecienītāko mērci vai majonēzi.

Omlete karstā gaisa fritierī

Omlete karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

Produktu daudzumu var regulēt atkarībā no tā, kura garša jums ir pieņemamākā.

  • Olas
  • Piens
  • Paprika
  • Šķiņķis
  • Fetas siers
  • Rīvēts siers
  • Tomāti
  • Sīpolu lociņi (iespējami arī citi zaļumi)
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana:

  1. Karstā gaisa fritiera atvilktni izklājiet ar cepampapīru.
  2. Iesitiet olas, ielejiet pienu, pieberiet sāli un piparus. Uzmanīgi visu labi samaisiet.
  3. Vienmērīgi izklājiet sastāvdaļas šādā secībā: papriku, šķiņķi, sīpolu lociņus, fetas sieru, rīvētu sieru un tomātus. Sastāvdaļu izkārtojuma secību var mainīt pēc saviem ieskatiem.
  4. Fritierī iestatiet 180 grādu temperatūru un cepiet omleti 15 minūtes. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no fritiera modeļa, tāpēc nevilcinieties izņemt atvilktni un pārbaudīt, vai ēdiens jau ir pagatavots.

Cepta vista karstā gaisa fritierī

Cepta vista karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Broilera vista
  • Olīveļļa
  • Ķiploki
  • Paprikas pulveris
  • Karijs
  • Sāls un pipari
  • Sviests
  • Pētersīļi
  • Citrons
  • Rozmarīna zariņi

Pagatavošana:

  1. Olīveļļu sajauciet ar paprikas pulveri, kariju, sāli, pipariem un ķiplokiem. Ar šo maisījumu labi ierīvējiet vistu.
  2. Vairākās vietās iegrieziet ādu un šajās vietās piepildiet ar sviestu un ķiplokiem. Ļaujiet mazliet iemarinēties.
  3. Citrons sadurstiet ar nazi un ielieciet vistas iekšpusē.
  4. Fritieri uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai un cep 45-50 minūtes. Cepot vistu, tā ir jāuzmana un vairākas reizes jāapgriež.
  5. Izceptu vistu izrotājiet ar rozmarīna zariņiem.

Kartupeļu sacepums – kugelis karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Kilograms rīvētu kartupeļu
  • Glāze piena
  • Sīpols
  • Ola
  • Sāls un pipari
  • Eļļa

Pagatavošana:

  1. Uzkarsējiet pienu un ielejiet rīvētajos kartupeļos.
  2. Uz eļļas apcepiet sīpolus un pievienojiet kartupeļiem.
  3. Piesitiet olu, pieberiet sāli un piparus. Visu labi samaisiet.
  4. Cepšanas atvilktni apsmidziniet ar nelielu daudzumu eļļas un ielejiet sagatavoto kartupeļu masu.
  5. Fritieri uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai un cep 50-55 minūtes.
  6. Pasniedziet ar krējumu vai ceptu sīpolu mērci.

Sparģeļi ar bekonu karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Sparģeļi
  • Bekons
  • Persilāde vai citu iecienītu garšaugu maisījums

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet sparģeļus un apgrieziet apakšas. Ja sparģeļi ir pietiekami biezi, tos var dažas minūtes novārīt ūdenī.
  2. Sparģeļus aptiniet ar bekonu un pārkaisa ar garšaugu maisījumu.
  3. Karsto gaisa fritieri uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai un cep sparģeļus 10 minūtes. Neaizmirstiet ar dakšiņu vai asu nazi pārbaudīt sparģeļu cietību. Ja uzskatāt, ka tie vēl nav pietiekami izcepti, cepšanas laiku pagariniet vēl par 10 minūtēm.
  4. Izceptu ēdienu varat papildināt ar iecienītu mērci.

Tortilju pica karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

Picas pamatnei:

  • Tortiljas
  • Tomātu mērce ar baziliku
  • Rīvēts siers
  • Picas garšvielas. Piemērotākās – raudenes, baziliki, majorāni

Picas virsai iespējami vairāki varianti:

  • Mozzarella siers
  • Tomāti
  • Baziliki

Vai:

  • Šķiņķis vai kūpināta desa
  • Paprika
  • Olīvas
  • Tomātu mērce

Pagatavošana:

  1. Pamatnei tortilju pārkaisa ar rīvētu sieru un virsū uzliek otru tortilju. Uzklājiet tomātu mērci ar baziliku un vēl vienu kārtu rīvēta siera. Pārkaisa ar picas garšvielām.
  2. Picas virsmu pārklājiet ar vēlamajām sastāvdaļām. Gatavojot picas virsmu, nebaidieties eksperimentēt ar pieejamajām sastāvdaļām.
  3. Fritieri uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai un cep apmēram 10 minūtes.
  4. Ja vēlaties picu ar mērci, to var viegli pagatavot arī pats. Piemēram, no majonēzes, pētersīļiem, ķiplokiem un sīpolu granulām un šķipsniņas ūdens pagatavosiet īpaši pikantu un ļoti gardu picas mērci.

Biskvīts karstā gaisa fritierī

Loksnainās kūkas garša lielā mērā ir atkarīga no biskvīta kvalitātes. Karstā gaisa fritierī izcepiet patiešām pūkainu un aromātisku biskvītu.

Sastāvdaļas:

  • Divas olas
  • Pāris ēdamkarotes cukura
  • Pāris ēdamkarotes eļļas
  • Dažas ēdamkarotes kviešu miltu (mīklai nevajadzētu būt pārāk biezai, citādi biskvīts zaudēs pūkainību)
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • Tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

  1. Bļodā iesitiet olas, pieberiet parasto un vaniļas cukuru. 6-7 minūtes putojiet ar elektrisko putotāju.
  2. Sagatavotajā masā iemaisiet miltus ar cepamo pulveri un ar lāpstiņu samaisiet.
  3. No šī produktu daudzuma var izcept divus biskvītus. Cepiet tos atsevišķi.
  4. Katram biskvītam fritieri uzkarsē līdz 150-160 grādu temperatūrai un cep 15 minūtes.
  5. Tad biskvītus var pārklāt ar iecienītu krēmu un kūku uzglabāt aukstumā vismaz 5-7 stundas. Ļoti garšīgi ar aromātisku tēju vai kafijas tasi, un viens biskvīts bez jebkāda pārklājuma. Ja tā virsmu pārlej ar medu, varēsiet baudīt veselīgu un ekoloģisku desertu.

Ķirbju kūka karstā gaisa fritierī

Kūkas sastāvdaļas:

  • 200 g ķirbja
  • Divas olas
  • Puse glāzes cukura
  • Dažas ēdamkarotes eļļas
  • Glāze miltu
  • Pāris tējkarotes cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls

Krēma sastāvdaļas:

  • Philadelphia smērējamā siera trauciņš
  • 80 g sviesta
  • Cukura pūderis
  • Rieksti pārkaisīšanai

Pagatavošana:

  1. Smalki sarīvējiet ķirbi.
  2. Atsevišķā traukā iesitiet olas, pieberiet cukuru un labi sakuļiet. Putojot plānā straumītē pielejiet eļļu.
  3. Olu masu sajauciet ar rīvēto ķirbi.
  4. Caur sietu izsijāiet miltus, cepamo pulveri un sāli, un visu kopā sajauciet ar sagatavoto ķirbi.
  5. Fritieri uzkarsē līdz 160 grādu temperatūrai un cep 45-50 minūtes. Cepšanas laikā ir ļoti svarīgi neatvērt fritiera atvilktni un uzreiz neizņemt kūku, lai tā nesaplaktu.
  6. Krēmam labi sakuļiet istabas temperatūras sviestu, krēmu un cukura pūderi.
  7. Izcepto kūku apklājiet ar biezu krēma kārtu un apkaisiet ar sasmalcinātiem riekstiem.

Pūkaini biezpiena plācenīši karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • 300 g biezpiena
  • Pāris olas
  • 5-6 ēdamkarotes kviešu miltu
  • Tējkarote cukura
  • Tējkarote cepamā pulvera

Pagatavošana:

  1. Bļodā ar biezpienu iesitiet olas, pieberiet miltus, cepamo pulveri un cukuru. Visu labi samaisiet. Ja biezpiens ir diezgan mitrs, var būt nepieciešams vairāk miltu.
  2. Veidojiet biezpiena plācenīšus.
  3. Fritieri uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai un cep 10 minūtes. Tad, izņēmuši atvilktni, plācenīšus apgrieziet un cepiet vēl 5 minūtes.

Zivs karstā gaisa fritierī

Tiem, kuri maz ēd gaļu, bet dievina zivis, karstā gaisa fritierī var pagatavot ļoti gardus ēdienus. Šeit ir daži no tiem.

Zivju kotletes karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Zivju faršs
  • Pāris maizes šķēles
  • Pāris olas
  • Sīpols
  • Sauja sēņu
  • Eļļa
  • Zivju garšvielas
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

  1. Faršā iesitiet olas un pievienojiet ūdenī vai pienā iemērktas maizes šķēles.
  2. Eļļā apcepiet sasmalcinātas sēnes un sīpolu.
  3. Visu pievienojiet faršam.
  4. Pieberiet zivju garšvielas, sāli un piparus un visu labi samaisiet.
  5. Veidojiet kotletes.
  6. Fritiera atvilktni apsmidziniet ar nelielu daudzumu eļļas un, uzkarsējot fritieri līdz 180 grādu temperatūrai, cepiet kotletes 10 minūtes.
  7. Apgrieziet kotletes un cepiet vēl 10 minūtes.

Cepta laša karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Lasis
  • Sojas mērce (ja nevēlaties, varat aizstāt ar parastu sāli)
  • Citrons
  • Pipari

Pagatavošana:

  1. Lasi no abām pusēm apslaciet ar sojas mērci un pārkaisa ar citronpipariem.
  2. Uzkarsētā fritierī līdz 180 grādu temperatūrai cepiet 10 minūtes.
  3. Apgrieziet zivis un cepiet vēl 5 minūtes.

Laša strēmeles ar kļavu sīrupa glazūru karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Laša fileja
  • Šķipsniņa sāls un piparu
  • Šķipsniņa zivju garšvielu
  • Ēdamkarote olīveļļas

Glazūrai:

  • Divas ēdamkarotes sviesta vai eļļas
  • Trīs ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • Tējkarote graudaino sinepju
  • Ēdamkarote sojas mērces
  • Viena citrona sula
  • Sasmalcināta ķiploka daiviņa

Pagatavošana:

  1. Laša fileju sagrieziet strēmelēs, apslaciet ar eļļu un pārkaisa ar sāli, pipariem un zivju garšvielām.
  2. Izkausējiet sviestu (tā vietā var lietot eļļu), pielejiet sīrupu, citrona sulu, pievienojiet sinepes un sasmalcinātu ķiploku.
  3. Uzkarsētā fritiera atvilktni apsmidziniet ar eļļu. Liekot laša strēmeles, karsējiet 7-8 minūtes.
  4. Vēl siltas filejas strēmeles pārklājiet ar pagatavoto glazūru un pārkaisa ar sezama sēklām.

Cepta maize karstā gaisa fritierī

Kā jau minēts, grūti atrast ēdienu, ko nevarētu pagatavot karstā gaisa fritierī. Karsts, pūkains maizes klaips vai kraukšķīgas ceptas maizes strēmeles ar siera mērci – gardumi, ar kuriem var pārsteigt negaidītus viesus vai savus ģimenes locekļus nedēļas nogalē.

Banānu maize karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Trīs banāni
  • 80 g izkausēta sviesta
  • Puse tējkarotes sodas, nodzēsta ar citrona sulu
  • Šķipsniņa sāls
  • 80 g cukura
  • Sakulta ola
  • Tējkarote vaniļas cukura
  • Liela glāze (250 g) miltu

Pagatavošana:

  1. Banānus sasmalciniet, iemaisiet izkausēto sviestu un sakulto olu.
  2. Pieberiet nodzēstu sodu, cukuru, vaniļas cukuru, sāli. Visu labi samaisiet.
  3. Caur sietu pa daļām pievienojiet miltus, nepārtraukti maisot. Kad mīkla kļūst biezāka, to labi izmīciet. Ja tā nedaudz līp pie rokām, to var izdarīt ar karoti.
  4. Fritieri uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai, trauku apsmidzina ar minimālu daudzumu eļļas un cep 30 minūtes.

Pelmeņi karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Pērciet saldētus vai mājās gatavotus pelmeņus
  • Izkausēts sviests vai eļļa
  • Sāls, pipari un iecienītākās garšvielas

Pagatavošana:

  1. Pelmeņus dažas minūtes apvāriet ūdenī.
  2. Bļodā esošos pelmeņus apkaisa ar sāli, pipariem un garšvielām (pēc savas gaumes). Apliet ar sviestu vai eļļu un samaisiet.
  3. Ja vēlaties vairāk vārītus pelmeņus, tad pielejiet nedaudz ūdens. Visus pelmeņus pārklāt nav nepieciešams.
  4. Ja vēlaties vairāk ceptus pelmeņus, tad fritiera atvilktni nedaudz apsmidziniet ar eļļu un ievietojiet pelmeņus.
  5. Fritieri uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai un cep vai vāra 10-12 minūtes.

Delimano karstā gaisa fritiera receptes

Delimano karstā gaisa fritieri izceļas ar augstu kvalitāti. Piedāvāsim dažas interesantākās receptes, kuras var pagatavot šajā fritierī.

Saldie kartupeļu čipsi karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Saldie kartupeļi (batāti)
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Sasmalcināti zaļumi

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet plānās šķēlītēs.
  2. Pusstundu iemērciet ūdenī.
  3. Kartupeļus nosusiniet ar papīra dvieli, lieciet bļodā, apkaisiet ar sāli un zaļumiem, apslaciet ar eļļu un labi samaisiet ar roku.
  4. Sagatavotos kartupeļus lieciet karstā gaisa fritiera grozā un cepiet 190 grādu temperatūrā 5-10 minūtes.
  5. Pēc tam sakratiet grozu un vēl cepiet 5 minūtes.

Garneles karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Garneles bez čaumalas
  • Pēc garšas sāls un pipari

Marinādei:

  • Trešdaļa glāzes eļļas
  • Pāris ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • Pāris lielākas ķiploka daiviņas
  • Pāris ēdamkarotes sojas mērces
  • Šķipsniņa itāļu garšaugu
  • Ēdamkarote citrona sulas
  • Tējkarote sinepju

Pagatavošana:

  1. Garneles apkaisiet ar sāli un pipariem.
  2. Bļodā ielejiet eļļu, etiķi, citrona sulu, sojas mērci, sinepes un ķiplokus.
  3. Gatavā mērcē ievietojiet garneles un ļaujiet marinēties vismaz dažas stundas.
  4. Fritieri uzkarsējiet līdz 200 grādu temperatūrai, lieciet no marinādes izņemtās garneles un cepiet apmēram 10 minūtes.
  5. Pirms pasniegšanas apkaisiet ar iecienītākajiem zaļumiem.

Sviesta mīklas picas karstā gaisa fritierī

Sastāvdaļas:

  • Sviesta mīkla
  • Auksti kūpināts šķiņķis vai desa (gaļas izvēle iespējama pēc garšas)
  • Tomāts
  • Sīpols
  • Pēc garšas tomātu mērce
  • Pēc garšas rīvēts siers

Pagatavošana:

  1. Sviesta mīklas plāksnes sagrieziet vēlamā izmēra gabaliņos un apklājiet ar tomātu mērci.
  2. Sagrieziet šķiņķi vai desu, tomātus un sasmalciniet sīpolus.
  3. Uz mīklas gabaliņiem sakārtojiet šķiņķi, sīpolus, tomātus un sieru.
  4. Fritieri uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai, uz cepampapīra lieciet picas un cepiet 7-8 minūtes.

Citi gatavošanas ar karstā gaisa fritieri padomi

Izvēloties karstā gaisa fritieri, noteikti novērtējiet, cik personu un kāda vecuma un vajadzību cilvēki visbiežāk ēdīs pagatavotos ēdienus. Karstā gaisa fritieri ar divām atvilktnēm ļaus gatavot dažādu ēdienu vienlaicīgi. Mazi bērni, vecāka gadagājuma cilvēki, darbspējīgi cilvēki – dažādu paaudžu pārstāvjiem, kuriem piemēroti, bieži vien nepieciešami pavisam atšķirīgi ēdieni. Karstā gaisa fritiera receptes šodien ir tik dažādas, ka ikviens noteikti atradīs sev piemērotāko. Turklāt šo ierīci var izmantot arī vecāki bērni.

Ja gatavošanai tiek izmantoti produkti, kas pielīp viens pie otra, cepšanas vidū ieteicams apslacīt ēdienu ar eļļu un sakratīt vai apgriezt uz otru pusi. Tas nodrošinās vienmērīgu kraukšķīgumu un brūnēšanu.

Gadījumā, ja vēlaties izmantot pēc iespējas mazāk eļļas, bet cepšanas procesa laikā tā ir nepieciešama, gatavošanai izmantojiet cepampapīru. Tas ir vēl viens pozitīvs aspekts – fritieris prasa mazāk tīrīšanas un mazgāšanas.

Viena no lielākajām fritieru priekšrocībām ir automātiskās programmas. Tāpēc eksperimentēt un droši izmantot ierīci var arī vecāki bērni.

Bez komentāriem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Mēs izmantojam sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi mūsu vietnē. Pārlūkojot šo vietni, jūs piekrītat mūsu nosacījumus un privātumu
SākotnējaisProfils
Meklēt
Uz augšu