Lieliskas jūsu pusdienu idejas

Lieliskas jūsu pusdienu idejas
2024-06-07 12:56

Pusdienu idejas – īsts glābiņš, kad trūkst jaunu garšu uz jūsu galda. Pusdienas ir viena no svarīgākajām dienas daļām, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai tās būtu veselīgas, sātīgas un garšīgas. Pēc dienas darbiem bieži vien meklējam vieglu un labu nākamās dienas pusdienu risinājumu, ko varētu paņemt līdzi uz darbu, skolu vai izbraukumu, un domājam, ko pagatavot pusdienām ātri un garšīgi. Šeit palīgā nākam mēs, pastāstot jums, kādas ir vienkāršas pusdienu idejas.

Ko pagatavot pusdienām ātri un garšīgi?


Pilnīgi vienalga, vai tās būs gardas pusdienas vīram, visai ģimenei vai gatavošanās rītdienas pusdienām. Šajā rakstā piedāvātās pusdienu idejas, cerams, atvieglos jūsu ikdienu un ietaupīs laiku iecienītām nodarbēm. Zemāk ir sniegtas 8 garšīgu pusdienu idejas.

Kartupeļu pankūkas

Kartupeļu pankūkas

Jums vajadzēs:


5 kartupeļus
Sīpolu
Vienu ķiploka daiviņu
Olu
3 ēd.k. miltu
100 ml eļļas
Sāli
Maltus melnos piparus

Pagatavošana:


Nomizotus kartupeļus, sīpolu un ķiploka daiviņu sarīvējiet līdz viendabīgai masai. Pievienojiet olu, masai pieberiet miltus, sāli un melnos piparus, labi visu samaisiet. Pannā ielejiet nedaudz eļļas un sakarsējiet. Ar karoti veidojiet pankūciņas no sagatavotās masas un apcepiet no abām pusēm dažas minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pasniedziet ar krējumu.

Spageti ar vistas kotletēm

Spageti ar vistas kotletēm

Jums vajadzēs:


500 g spageti
350 g maltas vistas gaļas
Sīpolu
1 ķiploka daiviņu
Olu
2 ēd.k. rīvmaizes
400 g konservētu smalcinātu tomātu savā sulā
Sauja rīvēta siera
Sāli
Piparus
Provenčas garšaugus
Baziliku

Pagatavošana:


Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalciniet. Pusi sasmalcinātā ķiploka un sīpola pievienojiet maltajai gaļai, pievienojiet olu, rīvētu sieru, sāli, piparus, pieberiet rīvmaizi un labi visu samaisiet. Izveidojiet nelielas kotletītes, lieciet tās sakarsētā pannā ar eļļu un apcepiet, līdz tās kļūst zeltaini brūnas no abām pusēm. Izceptās kotletītes izņemiet, un pannā ielejiet atlikušos sasmalcinātos sīpolus un ķiplokus, mazliet apcepiet, pievienojiet smalcinātos konservētos tomātus, sāli, piparus, garšaugus un vāriet apmēram 5 minūtes. Pievienojiet kotletītes atpakaļ pannā un sautējiet vēl 15-20 minūtes. Kamēr kotletītes sautējas, izvāriet makaronus, kā norādīts uz iepakojuma. Pēc tam, kad makaroni ir izvārījušies, nolejiet ūdeni un pievienojiet kotletītes ar mērci. Samaisiet.

Ķirbju un kartupeļu sacepums

Ķirbju un kartupeļu sacepums

Jums vajadzēs:


400 g ķirbju
4 kartupeļus
Lielu sīpolu
2 olas
4 ēd.k. miltu
200 g Parmezāna siera
2 ēd.k. sviesta
Sāli
Piparus

Pagatavošana:


Ķirbi un nomizotus kartupeļus sarīvējiet rupjā rīvētājā. Smalki sagrieztus sīpolus apcepiet pannā ar 1 ēd.k. sviesta, pievienojiet ķirbju un kartupeļu masai. Pievienojiet sakultas olas. Pievienojiet miltus, sāli un piparus, samaisiet. Cepšanas trauku ieziežiet ar sviestu, tajā ielejiet masu un vienmērīgi izklājiet. Cepiet līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 20-30 minūtes. Beigās apkaisa ar sarīvētu sieru.

Vistas gaļa ar krējumu un sēnēm

Vistas gaļa ar krējumu un sēnēm

Jums vajadzēs:


4 vistas ceturtdaļas
Sīpolu
300 g šampinjonu
Nelielu diļļu buntīti
Nelielu lociņu buntīti
250 ml krējuma
Sāli
Maltus smaržīgos piparus

Pagatavošana:


Uzvāriet vistu: lieciet ceturtdaļas sālītā ūdenī un vāriet apmēram 40 minūtes. Sagrieziet šampinjonus un sīpolus, apcepiet tos pannā. Izvārītu vistu atdaliet no kauliem un apcepiet pannā. Pievienojiet apceptos sīpolus un sēnes, dažas minūtes sautējiet. Pievienojiet krējumu, smalki sagrieztus zaļumus, visu samaisiet un mazliet pavāriet. Šis ēdiens lieliski sader ar rīsiem vai kartupeļiem.

Cepeškrāsnī cepta lasis ar sinepēm un medu

Cepeškrāsnī cepta lasis ar sinepēm un medu

Jums vajadzēs:


800 g laša filejas
2 ēd.k. medus
5 ēd.k. sinepju (varat izvēlēties gan graudainas, gan smalcinātas)
Šļakatīti citronu sulas
Sāli

Pagatavošana:


Laša fileju sagrieziet vēlamā lieluma gabaliņos. Liekat tos bļodā, pievienojiet medu, sinepes, dažus pilienus citronu sulas, pieberiet mazliet sāls. Labi ieberzējiet laša gabaliņus. Katru gabaliņu ietiniet folijā. Sagatavotos filejas gabaliņus lieciet cepšanas pannā un cepiet līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes.

Bieza čili zupa

Bieza čili zupa

Jums vajadzēs:


400 g liellopu un cūkgaļas malto gaļu
400 g konservētu smalcinātu tomātu savā sulā
2 bundžas konservētu sarkano pupiņu
Lielu sīpolu
3 ķiploka daiviņas
1 saldo papriku
1 sarkano čili piparu
Sāli
Saldās paprikas pulveri
Cieto sieru

Pagatavošana:


Sasmalciniet ķiplokus un sīpolu, pievienojiet pannā un mazliet apcepiet. Pievienojiet malto gaļu, pievienojiet mazliet sāls, saldās paprikas pulvera, samaisiet un apcepiet. Kamēr malto gaļu cep, katlā ielejiet konservētos tomātus, konservētās pupiņas (lai masa būtu viendabīgāka, varat tās sasmalcināt ar blenderi), smalki sagrieztu papriku un smalki sagrieztu čili piparu. Pievienojiet apcepto malto gaļu, visu samaisiet un uzkarsējiet. Vāriet 5-7 minūtes. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl sāli. Kad zupa ir gatava, pasniedziet to bļodiņās, apkaisiet ar sieru. Pie zupas lieliski derēs ķiploku franču bagete.

Viltotie balandēli

Viltotie balandēli

Jums vajadzēs:


1 kg maltas cūkgaļas
500 g svaigu kāpostu
200 g burkānu
100 g sīpolu
500 g vārītu un atdzesētu rīsu
15 g sāls
1 tējk. maltu melno piparu
Daži lauru lapas

Pagatavošana:


Burkānus un sīpolu sarīvējiet smalki, bet kāpostus – rupjāk. Dārzeņiem pievienojiet malto gaļu, vārītus un atdzesētus rīsus, sāli un piparus un visu labi samaisiet. Veidojiet kotletītes un lieciet tās cepšanas traukā, pievienojiet apmēram 1 cm ūdens, pievienojiet dažas lauru lapas. Cepiet līdz 175 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 65 minūtes. Šo ēdienu varat gatavot arī karstā gaisa friterī vai tvaika katlā.

Pildīti kartupeļi

Pildīti kartupeļi

Jums vajadzēs:


4 lielus kartupeļus
150 g siera
100 g kūpinātas bekona
60 g sviesta
60 g krējuma
4 ēd.k. tomātu mērces
4 ķiploka daiviņas
1 buntīte pētersīļu

Pagatavošana:


Nomazgātus un nosusinātus kartupeļus saduriet no visām pusēm ar dakšiņu. Cepšanas formu izklājiet ar cepamo papīru, lieciet kartupeļus un cepiet līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu. Izceptos kartupeļus pārgrieziet gareniski. Ar karoti izgrebiet kartupeļu mīkstumu vidū, to lieciet bļodā. Kartupeļu masai pievienojiet smalki sagrieztu bekonu, 100 g sarīvēta siera, pievienojiet ķiploka daiviņas, krējumu, tomātu mērci un labi samaisiet. Kartupeļu vidū lieciet sagatavoto masu, atlikušos sarīvēto sieru un apkaisiet sagatavotos kartupeļus. Sagatavotus kartupeļus cepiet līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī vēl dažas minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pirms pasniegšanas apkaisiet ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.

Ceram, ka šīs pusdienu idejas kļūs par pusdienu ēdieniem uz jūsu galda. Lai ēdiens būtu garšīgs un veselīgs, nepietiek tikai ar veselīgiem produktiem. Veselīgām pusdienām ir ļoti svarīgs arī gatavošanas veids. Tvaika katls – lielisks veids, kā gatavot ļoti garšīgi un veselīgi. Gatavojot šajā katlā, nav nepieciešami papildu tauki, tāpēc varat izvairīties no to pārpalikuma, un ar tvaika principu gatavotais ēdiens ir sulīgāks un piesātinātāks, jo no tā neizdalās liekie šķidrumi. Neaizmirstiet, ka šeit piedāvātās pusdienu idejas var papildināt ar papildu sastāvdaļām, cepšanas veidu vai vienkārši garšvielām. Nebaidieties eksperimentēt un izvēlēties.

Bez komentāriem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Mēs izmantojam sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi mūsu vietnē. Pārlūkojot šo vietni, jūs piekrītat mūsu nosacījumus un privātumu
SākotnējaisProfils
Meklēt
Uz augšu