Pusdienas bērniem – vieglas un ātras receptes
Pusdienas bērniem, tāpat kā pieaugušajiem, ir īpaši svarīgas, jo to laikā mēs nodrošinām organismu ar visām galvenajām uzturvielām un papildinām to ar enerģiju visai atlikušajai dienai. Veselīgas un sabalansētas pusdienas nebūt nav jāgatavo stundām ilgi, izmantojot sarežģītus rīkus vai ierīces. Veselīgas un gardas pusdienas bērniem var pagatavot patiešām viegli un ātri. Tam būs nepieciešami tikai daži īpaši kvalitatīvi akmens masas katli vai citi rīki, un par to, kādi ir vienkārši un viegli receptes bērniem, pastāstīsim mēs.
9 vieglas receptes bērniem
Lai pusdienas bērniem nekļūtu par galvassāpēm viņu vecākiem, piedāvājam izmēģināt dažus īpaši viegli pagatavojamus ēdienus. Šīs zemāk norādītās vienkāršās receptes bērniem būs ne tikai noderīgas, bet arī gardas.
Tvaicētas vistas ruletītes
Jums būs nepieciešams:
- 900 g vistas ciskas gaļas
- 2 olas
- 1 sīpols
- 3–4 ķiploka daiviņas
- 50 g auzu kliju
- melnie pipari
- karijs
- sāls
Pagatavošana:
Mazgātu un nosusinātu vistu no abām pusēm izklapējiet. Smalki sakapājiet sīpolu un ķiploka daiviņas. Ar tiem, pipariem, karija garšvielām un sāli ieberzējiet vistu, pārklājiet un atstājiet ledusskapī 1-2 stundas. Marinēto vistu sajauciet ar sakultām olām, apviļājiet auzu klijās un satiniet ruletītēs. Sagatavotās ruletītes lieciet cepšanas traukā un cepiet konvekcijas cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 35–45 minūtes ar 50% tvaika funkciju. Pēc tam izslēdziet tvaiku un apbrūniniet vēl 5–10 minūtes.
Cepeškrāsnī ceptas tītara kotletītes
Jums būs nepieciešams:
- 900 g tītara maltās gaļas
- 4 olas
- 110 g auzu kliju
- 50 ml ūdens
- putnu gaļas garšvielas
- sāls
Pagatavošana:
Tītara gaļu sajauciet ar olām, klijām, ūdeni, garšvielām un sāli. No masas veidojiet kotletītes un lieciet tās cepšanas papīrā izklātā cepšanas traukā. Cepiet 180 grādu cepeškrāsnī apmēram 20–25 minūtes.
Rīsu putra ar zirnīšiem
Jums būs nepieciešams:
- 250 g garngraudu rīsu
- 300 g saldētu zirnīšu
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 litrs dārzeņu buljona
- 50 g fermentēta siera
- 20 g svaigu bazilika lapu
Pagatavošana:
Pannā izkausējiet ēdamkaroti sviesta, pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu un to pasautējiet. Pievienojiet rīsus, nedaudz apcepiet un lēnām pielejiet buljonu. Pēc 10 minūtēm pievienojiet zirnīšus un vāriet vēl 20 minūtes. Gatavo putru piegaršojiet ar atlikušo sviestu. Izkārtojiet uz šķīvjiem, apkaisiet ar rīvētu sieru un rotājiet ar svaigiem bazilikiem.
Zaļā putra
Jums būs nepieciešams:
- 500 g kartupeļu
- 300 g brokoļu
- 100 g saldētu zirnīšu
- 100 g puravu
- 100 ml piena
- 2 ēdamkarotes sviesta
- sāls
Pagatavošana:
Visus dārzeņus izvāriet sālsūdenī. Pēc vārīšanas nolejiet ūdeni, pievienojiet pienu, sviestu un visu sablenderējiet līdz viendabīgai masai.
Vārīti kartupeļu klimpas
Jums būs nepieciešams:
- 500 g vārītu kartupeļu
- 5 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- 100 g krējuma
- 100 g sviesta
- sāls
Pagatavošana:
Saspaidiet vārītos kartupeļus. Masai pievienojiet miltus, olu un labi samaisiet. Sagatavoto masu izrullējiet garenās 2 cm joslās un sagrieziet. Sagrieztās klimpiņas iemetiet verdošā, nedaudz sālītā ūdenī un vāriet apmēram 10 minūtes. Pasniedziet ar krējuma un sviesta mērci.
Pankūkas ar svaigiem kāpostiem
Jums būs nepieciešams:
- 2 olas
- 1 glāze piena
- 1 glāze gāzēta minerālūdens
- 2 šķipsnas sāls
- 700 g baltā kāposta
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
- 200 g biezpiena siera
- 1 ēdamkarote sviesta
- melnie pipari
- citrona
- parmezāna siers
Pagatavošana:
Bļodā ieplauciet olas, pielejiet pienu, minerālūdeni, pievienojiet sāli un labi saputojiet. Saputojot pievienojiet miltus. No sagatavotās mīklas izcepiet pankūkas. Smalki sagrieziet kāpostus, sarīvējiet burkānu. Katlā lieciet ēdamkaroti sviesta, smalki sagrieztus sīpolus un nedaudz apcepiet. Pievienojiet smalki sagrieztus dārzeņus, pielejiet dažas ēdamkarotes verdoša ūdens, pievienojiet nedaudz sāls, izspiediet citrona sulu. Sautējiet līdz mīkstam. Tikmēr samaliet biezpiena sieru. Nolejiet ūdeni no mīkstajiem dārzeņiem, pievienojiet sieru un visu samaisiet. Iegūto masu uzklājiet uz pankūkām un satiniet. Sagatavotās pankūkas ar pildījumu lieciet cepšanas traukā, apkaisiet ar rīvētu parmezāna sieru un cepiet 180 grādu temperatūrā līdz siers izkūst.
Pankūkas ar sēnēm
Jums būs nepieciešams:
- 3 glāzes ūdens
- 3 olas
- 300 g miltu
- sāls
- 3 ēdamkarotes eļļas
- 400 g šampinjonu vai citu meža sēņu
- 100 g lociņu ar kātiem
- 100 g krējuma
- 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu diļļu
- maltie melnie pipari
Pagatavošana:
Olas saputojiet ar sāli, pielejiet ūdeni, putojot pievienojiet miltus. Sagatavoto mīklu atstājiet uz pusstundu ledusskapī. Pirms pankūku cepšanas mīklā iemaisiet eļļu. Cepiet pankūkas no abām pusēm. Sagatavojiet pildījumu: smalki sagrieziet lociņus, smalki sagrieziet sēnes. Pannā izkausētā sviestā īsi apcepiet lociņus, pievienojiet sēnes un sautējiet apmēram 4 minūtes. Pievienojiet krējumu, pievienojiet sāli un piparus, apkaisiet ar ēdamkaroti miltu un uz mazas uguns sautējiet, līdz masa sabiezē. Izslēdziet plīti un pildījumā iemaisiet dilles. Uz katras pankūkas lieciet sagatavoto masu un salociet. Salocītās pankūkas īsi apcepiet pannā. Pasniedziet ar krējumu.
Kefīra pankūkas ar vistu
Jums būs nepieciešams:
- 250 g vistas maltās gaļas
- 125 ml kefīra
- 2 olas
- 100 g miltu
- 0,5 tējkarotes cepamā pulvera
- nedaudz smalki sagrieztu pētersīļu
- pipari
- sāls
- eļļa
Pagatavošana:
Kefīrā ieberiet cepamo pulveri un uz brīdi atstājiet. Saputojiet olas, pielejiet kefīru, maisot pievienojiet miltus. Pievienojiet garšvielas, smalki sagrieztus pētersīļus un labi samaisiet. Pievienojiet maltu vistu, samaisiet un atstājiet uz 15 minūtēm. Sakarsētā pannā ar eļļu lieciet pa 2 ēdamkarotēm sagatavotās masas un cepiet pankūkas uz mazas uguns no abām pusēm. Pasniedziet ar krējumu vai mērci.
Krēmzupa ar šampinjoniem
Jums būs nepieciešams:
- 250 g šampinjonu
- 3 kartupeļi
- 50 g zilā pelējuma siera
- 100 ml krējuma
- ūdens
- 1 sīpols
- 40 g sviesta
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
Nolobītus kartupeļus sagrieziet mazos kubiņos un lieciet katlā. Pārlejiet tik daudz ūdens, lai tos nosegtu. Uzkarsējiet un vāriet apmēram 15–17 minūtes. Kamēr vārās kartupeļi, smalki sagrieziet sīpolu, sakapājiet ķiplokus, sagrieziet šampinjonus šķēlēs. Pannā izkausētā sviestā apcepiet sīpolu līdz tas mīksts. Pievienojiet ķiplokus un vēl apcepiet pusminūti. Pievienojiet šampinjonus un nedaudz sautējiet līdz tie mīksti. Gatavajā kartupeļu katlā lieciet pannas saturu, pielejiet krējumu, pievienojiet siera gabaliņus. Visu sablenderējiet līdz viendabīgai masai. Pievienojiet nedaudz sāls un piparus.
Kā veicināt bērnus pusdienot?
Katram cilvēkam dzīvē ir dienas, kad negribas ēst. Tomēr bērniem šādas dienas ir daudz biežāk nekā pieaugušajiem. Diemžēl pusdienas bērniem ir ļoti svarīgas, tāpēc veicināt bērnus ēst var prasīt nedaudz pacietības un radošuma. Piedāvājam jums izmēģināt dažus paņēmienus, kas var palīdzēt veicināt bērnus pusdienot.
- Izmantojiet piemērotus traukus. Trauki ar mīļoto varoņu attēliem vai neparastām formām var palīdzēt ieinteresēt jūsu bērnu.
- Rādiet piemēru. Ēdiet tieši to pašu, ko ēd bērni – bērni bieži atkārto pieaugušo vai vecāku bērnu rīcību.
- Pasniedziet ēdienu radoši. Ja iespējams, pasniedziet ēdienu pēc iespējas krāsaināku, interesantākās formās, un, ja vēl izveidosiet un pastāstīsiet par ēdienu interesantu stāstu, mēs ticam, ka jūsu atvase vismaz pagaršos!
Bez komentāriem