Grili un mangali: Kā izvēlēties un 15 labākās marinādes gaļai un dārzeņiem

Grili un mangali
2025-02-21 15:00

Grili un mangali ir neaizstājami rīki ikvienam, kas mīl gardumus, kas pagatavoti ārā. Neatkarīgi no tā, vai plānojat vasaras pikniku, saimniecības svētkus vai vienkārši gribat izbaudīt gardu ēdienu savā dārzā, pareizā grili un mangali izvēle ir būtiska. Šajā rakstā mēs apskatīsim dažādus grilu un mangalu veidus, sniegsim padomus par to izvēli un uzturēšanu, kā arī dalīsimies ar gardām receptēm un marinādēm, kas padarīs jūsu ēdienu gatavošanu ar grili un mangali par patiesi neaizmirstamu pieredzi.

Kāpēc izvēlēties kvalitatīvu grilu vai mangalu?

Grili un mangali ir vairāk nekā tikai ierīces ēdiena gatavošanai – tie ir īstais atslēgas elements jebkurai āra pasākumam. Kvalitatīvs grils vai mangals ne tikai nodrošina vienmērīgu un ātru ēdiena pagatavošanu, bet arī piešķir ēdienam unikālu garšu un aromātu. Turklāt, pareizi izvēloties grili vai mangalu, jūs varat ievērojami vienkāršot gatavošanas procesu un padarīt to patīkamāku.

Šajā rakstā mēs detalizēti apskatīsim dažādus grilu un mangalu veidus, to priekšrocības un trūkumus, kā arī sniegsim praktiskus padomus, kā izvēlēties un uzturēt savu grili vai mangalu. Turklāt, mēs dalīsimies ar 15 gardām receptēm un marinādēm, kas noteikti iepriecinās jūsu ģimeni un viesus.

Grilu un mangalu vēsture: No senatnes līdz mūsdienām

Grili un mangali ir bijuši cilvēku ikdienas sastāvdaļa jau tūkstošiem gadu. Pirmie grili tika izmantoti jau aizvēsturiskos laikos, kad cilvēki atklāja, ka gaļu un dārzeņus var pagatavot uz atklātas uguns. Senajā Romā un Grieķijā grili tika izmantoti ne tikai ēdiena gatavošanai, bet arī reliģiskos rituālos.

Rūpnieciskās revolūcijas laikā grili un mangali kļuva pieejami plašākam cilvēku lokam. Tika izgudroti pirmie metāla grili, kas ļāva efektīvāk kontrolēt temperatūru un gatavot ēdienu ātrāk. 20. gadsimtā parādījās pirmie gāzes un elektriskie grili, kas radīja īstu revolūciju āra ēdiena gatavošanā.

Mūsdienās grili un mangali ir kļuvuši par neatņemamu ikdienas dzīves sastāvdaļu, ļaujot baudīt gardu ēdienu ne tikai dārzā, bet arī pilsētā. No senajiem ugunskuriem līdz modernajiem Weber gāzes griliem – grilu un mangalu vēsture ir cilvēka radošuma un mīlestības pret garšīgu ēdienu apliecinājums.

2. Grilu un mangalu veidi: Kāds ir piemērots jums?

2.1. Kamado grili: Klasika ar unikālu garšu

Kamado grili un mangali ir kā rotaslieta jebkuram āra ēdiena cienītājam. Šie keramikas grili nodrošina lielisku siltuma saglabāšanu un ļauj gatavot ēdienus ar dūmu aromātu. Tie ir ideāli piemēroti gan lēnai gatavošanai, gan ātrai grauzdēšanai.

Priekšrocības:

  • Lielisks siltuma vadīšana.
  • Daudzpusība: var lietot kā grili, kūpinātavu vai krāsni.
  • Ilgmūžība un izturība.

Trūkumi:

  • Augstā cena.
  • Lielais svars un neportatīvums.

2.2. Weber gāzes grili: Ērtība un ātrums

Weber gāzes grili un mangali ir populāra izvēle tiem, kas vērtē ērtību un ātrumu. Šie grili ir viegli lietojami un ļauj ātri sasildīt ēdienu līdz vēlamajai temperatūrai.

Priekšrocības:

  • Ātra un vienkārša lietošana.
  • Vienkārša tīrīšana un uzturēšana.
  • Plašs temperatūras diapazons.

Trūkumi:

  • Mazāk autentiska garša salīdzinājumā ar ogļu griliem un mangaliem.
  • Nepieciešama pastāvīga gāzes padeve.

2.3. Elektriskais grils: Ideāls mājas lietošanai

Elektriskie grili un mangali ir lielisks risinājums tiem, kas vēlas ērtīgi pagatavot gardumus mājas apstākļos. Tie ir kompakti, viegli lietojami un nav nepieciešams ogļu vai gāzes padeve.

Priekšrocības:

  • Vienkārša lietošana mājas apstākļos.
  • Nav nepieciešami papildu degvielas avoti.
  • Viegli tīrāmi.

Trūkumi:

  • Mazāk autentiska garša.
  • Ierobežota jauda salīdzinājumā ar citiem griliem un mangaliem.

2.4. Ogļu grils: Tradīcijas un garša

Ogļu grili un mangali ir klasiska izvēle tiem, kas vēlas iegūt autentisku dūmu aromātu. Šie grili ir ideāli piemēroti lēnai gatavošanai un ļauj pilnībā izbaudīt āra ēdiena gatavošanas procesu.

Priekšrocības:

  • Unikāla garša un aromāts.
  • Lēts degvielas avots (ogle).
  • Ilgmūžība.

Trūkumi:

  • Sarežģītāka lietošana un uzturēšana.
  • Ilgāks gatavošanas process.

3. Kā izvēlēties pareizo grilu vai mangalu?

Izvēloties grili vai mangalu, ir svarīgi ņemt vērā vairākus faktorus:

  1. Izmērs un jauda: Izvēlieties grili vai mangalu, kas atbilst jūsu vajadzībām. Ja plānojat bieži uzņemt viesus, izvēlieties lielāku modeli.
  2. Materiāls: Nerūsējošais tērauds un keramika ir izturīgi materiāli, kas nodrošina ilgmūžību.
  3. Funkcionalitāte: Pārbaudiet, vai grils vai mangals ir aprīkots ar papildu funkcijām, piemēram, kūpināšanas iespējām vai temperatūras regulatoriem.
  4. Cena: Noteikt budžetu un izvēlēties modeli, kas atbilst jūsu iespējām.

4. Praktiski padomi grila lietošanai un uzturēšanai

  • Regulāra tīrīšana: Pēc katra lietojuma notīriet grila vai mangala restes un iekšējās virsmas, lai izvairītos no sadegšanas atliekām.
  • Pareiza degvielas izvēle: Izmantojiet kvalitatīvas ogles vai gāzi, lai nodrošinātu vienmērīgu siltuma sadalījumu.
  • Sezonas sagatavošana: Pirms sezonas sākuma pārbaudiet grila vai mangala stāvokli un veiciet nepieciešamo apkopi.

5. Receptes un marinādes grilam

1.Cūkgaļas šašlika marināde – sulīgam un aromātiskam grilējumam

Cūkgaļas šašlika marināde

Lai pagatavotu perfektu cūkgaļas šašlika marinādi, nepieciešamas vienkāršas, bet efektīvas sastāvdaļas, kas padarīs gaļu maigu un sulīgu.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cūkgaļas (kakla karbonāde vai šķiņķis)
  • 3 lieli sīpoli
  • 3 ēd.k. ābolu etiķa vai citrona sulas
  • 100 ml gāzēta minerālūdens
  • 3 ēd.k. eļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. maltu melno piparu
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējk. cukura

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļas šašlika marināde sākas ar gaļas sagatavošanu – sagrieziet to vienāda izmēra gabalos.
  2. Sīpolus sagrieziet plānās ripās un ar rokām saspiediet, lai izdalās sula.
  3. Lielā bļodā sajauciet visas sastāvdaļas, pievienojot minerālūdeni, lai marināde labāk iesūktos.
  4. Cūkgaļas šašlika marināde būs visefektīvākā, ja ļausiet gaļai marinēties vismaz 4–6 stundas ledusskapī, bet ideāli – visu nakti.
  5. Cepiet uz labi uzkarsēta grila, regulāri apgrozot, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa.

🔥 Padoms: Lai piešķirtu īpašu aromātu, pievienojiet nedaudz kūpinātas paprikas vai medus.

Tagad tavs cūkgaļas šašliks būs sulīgs un aromātisks! 😋🔥

2. Šašliks etiķa marinādē

Šašliks etiķa marinādē

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cūkgaļas vai vistas gaļas
  • 3 ēd.k. ābolu etiķa
  • 3 lieli sīpoli
  • 2 ēd.k. saulespuķu eļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. maltu melno piparu
  • 1 tējk. sinepju pulvera
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana:

  1. Sajauciet visas sastāvdaļas lielā bļodā.
  2. Ielieciet gaļu un ļaujiet tai iemarinēties vismaz 5 stundas.
  3. Cepiet uz vidēji karsta grila 15–20 minūtes, regulāri apgrozot.

🔥 Padoms: Etiķis padara gaļu mīkstāku, bet neizmantojiet to pārāk ilgi, lai nesausinātu gaļu.

3. Pikantā vistas šašlika marināde

Pikantā vistas šašlika marināde

Sastāvdaļas:

  • 800 g vistas filejas vai stilbiņu
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. sojas mērces
  • 2 ēd.k. medus
  • 1 tējk. kūpinātas paprikas
  • 1 tējk. ķiploku pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu kajēnas piparu

Pagatavošana:

  1. Sajauciet sastāvdaļas bļodā un pievienojiet vistu.
  2. Marinējiet 3–5 stundas.
  3. Cepiet uz vidēji karsta grila apmēram 15 minūtes, ik pa laikam apgrozot.

🔥 Padoms: Ja vēlaties kraukšķīgāku garoziņu, pievienojiet 1 ēd.k. citrona sulas 30 minūtes pirms cepšanas!

4. Vistas šašlika marināde ar jogurtu

Vistas šašlika marināde ar jogurtu

Sastāvdaļas:

  • 800 g vistas stilbiņu vai šķiņķīšu
  • 200 ml dabīgā jogurta
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 2 tējk. garšvielu maisījuma “Tandoori” vai kūpinātas paprikas
  • 1 tējk. ķiploku pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu melno piparu
  • 1 ēd.k. citrona sulas

Pagatavošana:

  1. Sajauciet visas sastāvdaļas un ielieciet vistu marinādē.
  2. Marinējiet vismaz 4 stundas (labāk – 8 stundas).
  3. Cepiet uz vidēji karsta grila, līdz vista kļūst maiga un zeltaina.

🔥 Padoms: Šis marīnāds piešķir gaļai īpašu maigumu un vieglu dūmu aromātu!

5. Grili un mangali: Cūkgaļas šašlika marināde ar alus piesitienu

Cūkgaļas šašlika marināde ar alus piesitienu

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cūkgaļas (kakla karbonāde)
  • 200 ml tumšā alus
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. sojas mērces
  • 1 tējk. maltu melno piparu
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 1 tējk. kaltēta timiāna

Pagatavošana:

  1. Samaisiet visas sastāvdaļas un pievienojiet cūkgaļu.
  2. Marinējiet vismaz 6 stundas, bet ne ilgāk par 12 stundām.
  3. Cepiet uz vidēji karsta grila (180°C – 200°C), līdz gaļa iegūst zeltainu garoziņu.

🔥 Padoms: Šis marīnāds īpaši labi sader ar grila kūpināšanas čipsiem (piemēram, ozola vai ābeles koksni), lai piešķirtu aromātu!

Labākās marinādes dārzeņiem, zivīm un jūras veltēm

6. Grili un mangali: Citronu un garšaugu marināde zivīm

Citronu un garšaugu marināde zivīm

Šī marināde zivīm piešķir svaigu citrusaugļu garšu ar vieglu garšaugu aromātu.

Sastāvdaļas:

  • 100 ml olīveļļas
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 1 tējk. citrona mizas
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 tējk. kaltēta rozmarīna
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sajauciet visas sastāvdaļas bļodā.
  2. Iemarinējiet zivis 30–60 minūtes pirms gatavošanas.

🔽 Attēls:
(Attēls ar citronu un garšaugu marinādē iemērktām zivīm jau pievienots.)

7. Grili un mangali: Medus un ķiploku marināde jūras veltēm

Медово-чесночный маринад для морепродуктов

Šī marināde piešķir jūras veltēm pikantu saldumu ar nelielu asumu.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k. sojas mērces
  • 2 ēd.k. medus
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 tējk. svaiga ingvera (sarīvēta)
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 1 tējk. sezama eļļas
  • Šķipsniņa melno piparu

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauciet.
  2. Iemarinējiet jūras veltes 20–30 minūtes.

🔽 Attēls:
(Attēls ar jūras veltēm medus-ķiploku marinādē jau pievienots.)

8. Grili un mangali: Balzamiko marināde dārzeņiem

Balzamiko marināde dārzeņiem

Šī marināde dārzeņiem piešķir bagātīgu garšu ar vieglu skābumu.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k. balzamiko etiķa
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 tējk. medus
  • 1 tējk. sinepju
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • ½ tējk. sāls
  • Šķipsniņa melno piparu

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas sajauciet, līdz veidojas viendabīga masa.
  2. Iemarinējiet dārzeņus 15–30 minūtes pirms grilēšanas.

🔽 Attēls:
(Attēls ar balzamiko marinādi dārzeņiem jau pievienots.)

9. Grili un mangali: Citronu un olīveļļas marināde garnelēm

Citronu un olīveļļas marināde garnelēm

Šī marināde izceļ garneļu dabīgo saldumu un piešķir svaigu citrusu noti. Tā ir viegla, bet tajā pašā laikā piešķir garšai izteiksmību.

Sastāvdaļas:

  • 500 g tīģergarneļu (nomizotas, bet ar asti)
  • 3 ēd.k. augstas kvalitātes olīveļļas
  • 1 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 tējk. citrona mizas (sarīvētas)
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • ½ tējk. sāls
  • Šķipsniņa svaigi malto melno piparu
  • Sauja svaigu pētersīļu (smalki sakapāti)

Pagatavošana:

  1. Sagatavo garneles: ja tās ir ar čaumalu, noņemiet to, bet atstājiet asti. Tas padarīs grilēšanu ērtāku un ēdienu vizuāli pievilcīgāku.
  2. Sajauciet marinādi: bļodā samaisiet olīveļļu, citrona sulu, citrona miziņu, ķiplokus, sāli un piparus.
  3. Marinēšana: ievietojiet garneles marinādē un rūpīgi apviļājiet tās, lai tās vienmērīgi pārklājas ar garšām. Atstājiet marinēties 20–30 minūtes ledusskapī.
  4. Grilēšana: sakarsējiet grilu līdz vidēji augstai temperatūrai un grilējiet garneles aptuveni 2–3 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst oranži rozā un viegli apdegušas.
  5. Pasniegšana: apkaisiet ar svaigiem pētersīļiem un pasniedziet ar citrona daiviņām.

🔽 Attēls: (Tiek veidots attēls)

10. Grili un mangali: Sojas un ingvera marināde lasim

Sojas un ingvera marināde lasim

Šī austrumu garšas marināde piešķir lasim dziļu un bagātīgu garšu, saglabājot tā sulīgumu.

Sastāvdaļas:

  • 2 laša filejas (aptuveni 400 g)
  • 3 ēd.k. sojas mērces
  • 1 ēd.k. šķidra medus
  • 1 tējk. svaiga ingvera (sarīvēta)
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 tējk. sezama eļļas
  • ½ tējk. čili pārslu (pēc izvēles)
  • 1 tējk. laima sulas

Pagatavošana:

  1. Sagatavo laša fileju: nosusiniet to ar papīra dvieli, lai marināde labāk iesūktos.
  2. Sajauciet marinādi: nelielā bļodā apvienojiet sojas mērci, medu, ingveru, ķiplokus, sezama eļļu, čili pārslas un laima sulu.
  3. Marinēšana: ievietojiet laša filejas traukā un pārlejiet ar marinādi. Atstājiet uz 30–60 minūtēm, ik pa laikam apgriežot.
  4. Grilēšana: sakarsējiet grilu un grilējiet laša fileju ar ādu uz leju 4–5 minūtes, pēc tam apgrieziet un grilējiet vēl 2 minūtes.
  5. Pasniegšana: rotājiet ar sezama sēkliņām un svaigiem zaļumiem.

🔽 Attēls: (Tiek veidots attēls)

11. Grili un mangali: Baltvīna un ķiploku marināde mīdijām

Baltvīna un ķiploku marināde mīdijām

Šī marināde piešķir mīdijām izsmalcinātu garšu ar vieglu vīna aromātu un ķiploku notīm.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg svaigu mīdiju
  • 100 ml sausā baltvīna
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 3 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 tējk. svaiga timiāna
  • ½ tējk. malto melno piparu
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  1. Notīriet mīdijas: izskalojiet tās aukstā ūdenī un notīriet čaulas.
  2. Sajauciet marinādi: lielā bļodā samaisiet baltvīnu, olīveļļu, ķiplokus, timiānu, sāli un piparus.
  3. Marinēšana: ievietojiet mīdijas marinādē un atstājiet uz 15–20 minūtēm.
  4. Grilēšana: uzkarsējiet grilu un grilējiet mīdijas čaulās aptuveni 5 minūtes, līdz tās atveras.
  5. Pasniegšana: pārlejiet ar nedaudz marinādes un pasniedziet ar grauzdētu maizi.

🔽 Attēls: (Tiek veidots attēls)

12. Grili un mangali: Medus un sinepju marināde astoņkājim

Medus un sinepju marināde astoņkājim

Perfekta marināde, kas astoņkājim piešķir saldenu, bet pikantu garšu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g vārīta astoņkāja
  • 2 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepju
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 1 tējk. olīveļļas
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. melno piparu

Pagatavošana:

  1. Sajauciet marinādi: apvienojiet visas sastāvdaļas bļodā un samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.
  2. Marinēšana: ievietojiet vārītu astoņkāji marinādē un atstājiet vismaz 30 minūtes.
  3. Grilēšana: sakarsējiet grilu un cepiet astoņkāji 2 minūtes no katras puses.
  4. Pasniegšana: pārkaisiet ar svaigiem garšaugiem un citrona sulu.

🔽 Attēls: (Tiek veidots attēls)

13. Grili un mangali: Klasiskā laša marināde grilam

Klasiskā laša marināde grilam

Šī marināde padara lasi neticami maigu un sulīgu, vienlaikus izceļot tā dabisko garšu.

Sastāvdaļas:

  • 2 laša filejas ar ādu (apmēram 400 g)
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. sojas mērces
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 1 tējk. ķiploka pulvera
  • ½ tējk. melno piparu
  • 1 tējk. kaltēta timiāna

Pagatavošana:

  1. Sagatavo laša fileju: nosusini to ar papīra dvieli, lai marināde labāk iesūktos.
  2. Sajauc marinādi: sajauc visas sastāvdaļas bļodā un labi samaisi.
  3. Marinēšana: iemarinē lasi vismaz 30 minūtes ledusskapī.
  4. Grilēšana: uzkarsē grilu līdz vidēji augstai temperatūrai un grilē lasi ar ādu uz leju 4–5 minūtes, pēc tam apgriez un grilē vēl 2 minūtes.
  5. Pasniegšana: pārkaisi ar svaigiem zaļumiem un pasniedz ar citronu.

🔽 Attēls: (Tiek veidots attēls)

14. Grili un mangali: Pikantā garnelju marināde grilam

14. Pikantā garnelju marināde grilam

Šī marināde piešķir garnelēm patīkamu asumu un eksotisku garšu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g tīģergarneļu (nomizotas, bet ar asti)
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. laima sulas
  • 1 tējk. čili pārslu
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 tējk. kūpinātas paprikas
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. medus

Pagatavošana:

  1. Sajauc marinādi: apvieno visas sastāvdaļas bļodā.
  2. Marinēšana: iemarinē garneles 20–30 minūtes.
  3. Grilēšana: uzsildi grilu un cep garneles 2–3 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst oranži rozā.
  4. Pasniegšana: apkaisi ar svaigiem koriandriem un pasniedz ar laima šķēlītēm.

🔽 Attēls: (Tiek veidots attēls)

15. Grili un mangali: Čili-laima marināde astoņkājim grilam

Čili-laima marināde astoņkājim grilam

Šī marināde padara astoņkāji aromātisku un sulīgu, piešķirot tam maigu asumu un citrusaugļu svaigumu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g vārīta astoņkāja
  • 3 ēd.k. laima sulas
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 tējk. čili pārslu
  • 1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. melno piparu

Pagatavošana:

  1. Sajauc marinādi: apvieno visas sastāvdaļas bļodā un labi samaisi.
  2. Marinēšana: ievieto astoņkāji marinādē un atstāj vismaz 30 minūtes.
  3. Grilēšana: uzkarsē grilu un cep astoņkāji 2 minūtes no katras puses.
  4. Pasniegšana: apkaisi ar svaigiem garšaugiem un pasniedz ar laima šķēlītēm.

🔽 Attēls: (Tiek veidots attēls)

6. Grili un mangali: Bieži uzdotie jautājumi (FAQ)

❓ Kā izvēlēties pareizo grilu savām vajadzībām?
✅ Izvēlieties atbilstoši saviem vajadzībām: gāzes grili un mangali ir ērti, kamado grili nodrošina labāko garšu, bet elektriskie grili ir piemēroti mājas lietošanai.

❓ Kā sagatavot grilu pirms lietošanas?
✅ Pirms pirmās lietošanas uzsildiet grili vai mangalu uz maksimālās temperatūras, lai noņemtu ražošanas atliekas.

❓ Kā notīrīt grilu pēc lietošanas?
✅ Izmantojiet tīrīšanas līdzekļus, kas paredzēti grilu un mangalu tīrīšanai, un regulāri notīriet restes un iekšējās virsmas.

7. Secinājums un aicinājums

Grili un mangali ir neaizstājami rīki ikvienam, kas vēlas izbaudīt gardus ēdienus ārā. Pareizi izvēloties grili vai mangalu un izmantojot kvalitatīvas receptes, jūs varat padarīt jebkuru pasākumu par īpatiesi neaizmirstamu.

Apmeklējiet mūsu veikalu, lai izvēlētos ideālo grili vai mangalu savām vajadzībām! Pārbaudiet mūsu plašo grilu un mangalu klāstu, lai sagatavotu gardākos ēdienus šajā sezonā!

Bez komentāriem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Mēs izmantojam sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi mūsu vietnē. Pārlūkojot šo vietni, jūs piekrītat mūsu nosacījumus un privātumu
SākotnējaisProfils
Meklēt
Uz augšu